Skönhet & hälsa

Lite smått & gott till håret..

hairstuff1

Som ni vet, så (miss)lyckades jag ju bleka mitt hår gulorange för ett tag sen och var tvungen att få ”akuthjälp” på Helens Beauty Center för att rädda katastrofen. smiley Efter ljustoningen fick jag rådet att köpa ett silverschampo för att fortsätta hemma på egen hand att hålla undan de gula skiftningarna. Och det här silverschampot – av märket Matrix – har verkligen fungerat suveränt! smiley Det har sakta men säkert tagit bort de sista svaga skiftningarna av gult och bevarat håret i den kalla blonda nyans som jag vill ha.

Till min enormt stora förvåning så fick jag massor av beröm för mitt hårs kvalitét på salongen. Jag har alltid haft superdålig kvalitét, huvudsakligen på grund av alla färgningar, blekningar och värmebehandlingar och allmänt slitande och misshandlande av håret, men redan som barn hade jag väldigt tunnt och klent hår som lätt gick av och blev risigt. Min kusin jobbar på Helens Beauty Center, och hon blev uppriktigt förvånad när hon tittade och kände på mitt hår, för hon om någon har ju behandlat mitt hår många gånger under årens lopp och vet hur det har sett ut.

Det kändes ju förstås väldigt roligt att höra att det var såpass bra nu, för jag har verkligen jobbat med att sköta om det de sista åren efter alla konstens regler, vilket verkar ha gett resultat. Därför köpte jag också en hårinpackning nu, samtidigt med silverschampot. En inpackning från Lóreal, fullspäckad med vitaminer, mineraler och andra vårdande ämnen. Båda produkterna köpte jag på Bond Studio & Shop (eftersom produkterna var tillfälligt slut på Helens Beauty Center), även den en riktigt bra salong med duktiga frisörer och ett enormt utbud med superbra produkter. Nu har jag testat fram och tillbaka så många gånger att jag inte längre kan bortse ifrån det faktum att hårvårdsprodukter köpta på salong faktiskt är så mycket bättre än de billiga produkter man köper i vanliga butiker. Visst finns det en del guldkorn där också, och dåliga saker på salongerna också för den delen. Men över lag så tycker jag man tjänar på att lägga lite extra på riktigt bra saker som verkligen håller vad de lovar och dessutom är så mycket drygare än de flesta av produkterna man hittar i vanliga affärer.

hairstuff2

H&M hittade jag sen ett par jättefina hårband, eller ja, det är väl mer en kombination av hårband och diadem. Banden är dubbla och inträdda i dem finns en plasthårskena. Sedan fortsätter banden ner som man antingen kan knyta under håret i nacken så skenan håller sig på plats, eller också kan man korsa banden i nacken och dra ihop håret i en tofs eller liknande. Jag älskar verkligen de här, och jag är glad att jag drabbades av beslutsångest och inte kunde välja färg. *skratt* Det blev en av varje, en svart och en vit. Dom är dessutom helt perfekta under dåliga hårdagar. smiley Vanligtvis får jag huvudvärk av skenor eller diadem, dom sitter alltid så himla hårt bakom öronen. Men de här sitter helt perfekt, och banden gör att dom alltid håller sig på plats. Ett av mina favoritköp i sommar!

hairstuff3

Dessa köpte jag samtidigt som hårbanden/skenorna på H&M. Och eftersom jag tog ett av varje färg av dem, så gjorde jag likadant här. Jag hade nån tanke om att jag skulle ha de här tillsammans med hårbanden, men upptäckte ganska snabbt att det blev alldeles för mycket. Men ensamma är dom här spännena riktigt, riktigt söta! smiley Jag älskar fjärilar över huvudtaget och tycker det är fint på det mesta, och i håret tycker jag det är otroligt sött och romantiskt. De svarta har jag dock inte använt ännu, men de vita hade jag härom dagen när vi var på Lions Loppis. =))

H&M har alltid så himla mycket roliga accessoarer. Jag har redan hittat en hel del i nya höstkollektionen som gärna skulle få flytta in hos mig. smiley Det börjar bli dags att bearbeta ”banken” här hemma, tror jag. smiley

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...