Allmänt

Toktrött men somnar bara inte…

Det är så himla märkligt..

Det har väl inte undgått någon vid det här laget, att jag lider av sömnlöshet av och till, så att jag med jämna mellanrum tillbringar nätterna framför datorn? Ja, inte hela nätterna då, och det är detta jag tycker är en smula märkligt.

 

I början av min ”sömnlöshetsperiod”, som brukar pågå upptill ca en vecka allt som allt, så är jag helt klarvaken och verkar inte ha något som helst behov av sömn. Även om det känns tröttsamt, så kan jag åtminstone slå ihjäl tiden med något. Jag är pigg och orkar göra lite småsaker på natten.

 

Men sedan är det dags för ”fas 2”, och då är det inte lika lätt att sysselsätta sig längre. För då är jag helt plötsligt dödstrött, och borde ju i rimlighetens namn inte behöva några nattaktiviteter. Men sova…det får jag minsann inte.

Jag brukar sätta mig vid datorn en stund för att trötta ut mig, och jag vet inte hur många gånger som jag har somnat med händerna på tangentbordet. Och när jag vaknar så brukar jag skynda mig in i sovrummet för att inte piggna till, utan somna om så fort som möjligt.

Jodå, jag somnar direkt. I sisådär en 3-4 minuter. För att sedan vakna och vara helt klarvaken igen.

Hur kan detta komma sig? Så här är det hela natten i genom. Har jag tur, så kanske jag har sovit ca 20-30 minuter sammanlagt när morgonen kommer. Mesta tiden har jag försökt att hålla mig vaken med att gå omkring i lägenheten, läsa en bok eller sitta vid datorn, bara för att bli trött nog att somna. Hur inkonsekvent låter inte det då?!

 

Och det är ju just vad det är. Inkonsekvent, om man nu kan använda sig av det ordet i det här sammanhanget, men jag hittar inget bättre. Sitter jag uppe, så får jag kämpa för att hålla mig vaken genom att skaka på huvudet för att klarna blicken och försöka fokusera på olika saker, för att inte bara ramla ihop där jag sitter. Går jag och lägger mig, så ligger jag bara och stirrar i taket, totalt klarvaken, rastlös och klättrar i princip på väggarna.

 

Det värsta är ju, att efter så många sömnlösa dygn, så blir man ganska konstig till slut. Man blir osammanhängande och sluddrig, övertrött så man babblar om allt möjligt eller extremt aktiv; jag brukar tokstäda hela lägenheten eller ge mig ut och springa med Loxy i skogen. Något som sambon inte är särskilt road över, med tanke på att risken för att jag ska få Ep-anfall ökar markant när jag har sovit så lite.

 

Men nu pratar min läkare om att eventuellt göra en så kallad sömnutredning på mig. Jag antar att det innebär att jag ska sova på sjukhuset under övervakning eller något liknande, så att de kan mäta hjärnvågor, REM-sömn och sånt där. Och visst, varför inte, gärna för mig. Om det nu kan hjälpa mig att få sova, så går jag med på vad som helst! Och kan de dessutom få ordning på min migrän också, och stabilisera den någorlunda, så vore ju livet nästan perfekt.

En av anledningarna till att jag skriver om detta utomordentligt underhållande ämne…min sömn…eller snarare brist på sömn… … är att jag gärna vill höra om det är någon mer som har, eller har haft, samma problem, och kanske till och med fått hjälp för det? Det skulle i såfall vara väldigt intressamt att få veta, och kanske få lite tips om hur ni gick till väga. Man skulle kanske känna sig lite mer hoppfull inför framtida nätter, ifall man fick höra att någon annan haft detsamma men blivit av med problemet.

Nu ska jag i varjefall göra ett nytt försök att somna några minuter. Om det är någon som känner igen sig, så skulle jag bli jätteglad om du ville höra av dig till mig, gärna på privat meddelande om det känns bättre, ifall du inte vill skriva öppet om det.

Ha det så gott alla, och hoppas ni har haft en riktigt skön natt!

 

Hej då! // Indra

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...