Allmänt

Fredag den 13:e…

Av en ren slump såg jag i natt när jag satt och grejade vid datorn, att det faktiskt är fredag den 13:e idag. Jag skulle inte vilja påstå att jag är speciellt skrockfull och jag har heller aldrig märkt att jag skulle ha mer otur just denna dagen. Men ändå får jag en märklig obehagskänsla när jag ser i kalendern att det är dags..

Undra just vad detta beror på?

Är det bara ren påverkan från omgivning, media och liknande som trissar upp känslorna runt denna egentligen alldeles vanliga dag, eller vad kan det bero på? För det mesta brukar jag glömma bort det och sen komma på fram emot kvällen att, just det, det var ju idag. Jaja, inget hände den här gången heller. smiley

Men det är mina tankar och erfarenheter. Finns det någon därute tro, som är övertygad om att det är något speciellt med denna så kallade otursdag? Som kanske har märkt ett stadigt mönster av oturliga händelser just fredag den 13:e?

Det skulle vara intressant att höra i såfall. Lite nyfiken är jag allt, och nånstans finns det nog en liten känsla för skrock också, hur mycket jag än är säker på att det inte är min grej.

Jag lägger nycklar på bordet, det gör jag. Men tanken brukar ändå slå mig, att det där ska ju betyda otur. Jag spottar aldrig om jag ser en svart katt gå över gatan. Då skulle jag få spotta konstant med tanke på hur mammas katt Gosan springer fram och tillbaka över vägen här utanför hela dagarna. Men jag kan komma på mig själv med att tänka på det…betyder inte det där otur? Jag går utan problem under stegar, men jag reflekterar. Och visst blev jag lite svettig när jag slog sönder en spegel en gång. Men sen glömde jag det lika fort igen.

Min mormor sa alltid, att ”den som sjunger på morgonen får gråta innan kvällen”. Faktum är att de orden kommer till mig varenda gång som jag får för mig att tjoa lite i morgonduschen. Men jag slutar ju inte sjunga för det.

Så varför hänger egentligen sån där gammal skrock kvar i ens tankar, trots att man inte ens tror tillräckligt mycket på det för att göra något åt det? Jag kan irritera mig på det ibland när tankarna kommer upp. Hur jobbigt måste det inte vara då, för dem som verkligen tror på detta? Som kanske känner både skräck och tvång att åtgärda alla dessa oturshändelser. Till exempel spotta tre gånger osv.

Är det någon som känner igen sig i mina tankar?

Hoppas ni alla får en fin och otursfri fredag den 13:e i allafall. smiley

 

// Indra – Skrockfull eller inte..?

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...