Allmänt

Äppeltider!

apples1Hej på er denna regniga tisdag! smiley Jag tyckte att ett god morgon klockan två kändes en aning slött, så jag hoppar faktiskt över mitt lilla godmorgon-inlägg idag. *s* Jag har inte sovit tills nu, men det är bannemig inte långt därifrån… 11.00 var klockan när jag ranglade upp idag och tappade hakan nedanför köksklockan. Jag var faktiskt uppe en sväng vid 8-tiden men eftersom jag fortfarande var så trött så bestämde jag mig för att vila en liten stund till innan jag satte på kaffebryggaren. Jomen tjena liksom…

Strax över 11 dök mamma upp, och sen dess har vi diskuterat hur vi på bästa möjliga sätt kan ta vara på alla kilon äpplen som står här i köket. smiley Äppelmos är givet, likaså äppelpaj. Men jag kan ju liksom inte stå och göra massor med äppelpajer känns det som, så det kändes riktigt bra när jag fick reda på att man kunde frysa färska äppelklyftor och bara ta fram efter hand sen, när man vill baka paj av dem. Dock kräver det ju lite jobb att ta hand om alla, och så har vi ju alla rabarber som ska skalas, ansas och skäras i bitar innan de ska frysas också. Så detta är och blir dagens sysselsättning, perfekt när det ändå är så trist väder ute. Dessutom märkte jag i morse att det är ganska bråttom med äpplena. De har mörknat lite här och där bara under natten, så de måste verkligen tas om hand så fort som möjligt.

Så det är vad jag ska fortsätta med här nu. smiley Ha en bra dag alla! Jag återkommer lite senare.

apples2

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...