Dagens recept tyckte jag borde ha med äpplen att göra. Och förutom äppelmos och pajer, så bestämde jag mig för att prova att göra en äppelmarmelad som jag hittade ute på nätet på recept.se. Jag har alltså inte gjort klart den ännu så jag vet inte hur det blir, men om någon sitter med massa äpplen som jag just nu (jag vet i allafall minst en som gör det …) och vill ha lite tips, så kommer receptet här.
Ingredienser:
500 g äpplen
2 1/2 dl äpplecider
1 dl strösocker
1/2 dl brun farin
Gör så här:
-Skala äpplena, ta bort kärnhuset och skär äpplena i skivor. Koka upp äppelskivorna och cider i en liten gryta. Vrid ner värmen, lägg på ett lock och låt äppelblandningen sjuda i 10 min. eller tills äpplena är mycket mjuka.
-Sila blandningen genom ett durkslag och häll tillbaka den i grytan. Rör ihop socker och farin med äppleblandningen och låt det sjuda i grytan i 2 min. Se till att röra om då och då.
-Häll marmeladen i rena syltburkar och låt den svalna i kylskåp, eller i frysen om det ska gå snabbt.
Lycka till med dina äpplen!