Mat & Bak

Dagens recept – Portionspajer med svamp, soltorkade tomater och Chevré

pajer1Ja, det här blir vår middag i dag, lite ovanliga minipajer med en fräsch sallad och hembakat bröd till. smiley Dock har jag modifierat receptet en smula. Det gäller egentligen för kantareller men jag har i stället bytt ut dem mot en blandning av kastanjchampinjoner, shiitake och ostronskivling i stället och hoppas att det blir lika gott. =)) Här kommer i allafall receptet. smiley

Ingredienser:

200 200 g smör
200 200 g valnötter
6 6 dl vetemjöl
0.5 0.5 dl kallt vatten
Fyllning:
5 5 dl kantareller
4 4 st rödlökar
200 200 g soltorkad tomat
1 1 kruka basilika
500 500 g chèvreost
smör att steka i
salt
svartpeppar
1 1 msk flytande honung
Äggstanning:
7 7 st ägg
7 7 dl gräddmjölk (går att byta ut mot matlagningsgrädde om så önskas)
3 3 dl riven lagrad ost
salt
peppar
.

Gör så här:

1. Ställ ugnen på 200 grader. Mixa nötterna i matberedaren. Tillsätt mjöl och mixa till en mjölig konsistens. Mixa också ner det kalla vattnet.

2. Ta ut degen ur bunken och kavla eller tryck ut i portionsformar. Ställ in i kyl eller frys några minuter. Grädda sedan i cirka 5 minuter i varm ugn. Ta ut formarna och sänk värmen till 150 grader.

3. Vispa ihop äggen, gräddmjölken och osten och salta med salt och peppar.

4. Skala och skiva rödlöken. Hetta upp stekpannan och fräs kantarellerna och rödlöken i smör. Fördela detta i de förgräddade pajformarna. Strimla eller hacka de soltorkade tomaterna och lägg med basilikan över pajskalen. Skiva och lägg i chèvreosten och fyll sedan på med äggstanningen.

5. Grädda i 30-40 minuter på 150 grader.

6. När pajen är näst intill färdig ringlas med fördel lite honung över. Grädda sedan någon minut till.

7. Serveras till exempel med blandade salladssorter, skivad rödlök, lättkokt sparris, hackade valnötter och lufttorkad skinka.

Hoppas det smakar! smiley

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...