Mat & Bak

Dagens recept – Bärsallad med vaniljkesella

barsallad1

Lördag kväll och Håkan är på Såtenäs och jobbar. Själv är jag gottesugen till tusen, men jag känner inte för något fett eller sött. Ibland är jag bara så föräten på den typen av gott. Så jag röjde runt lite i skafferi, kyl- och frys och där fanns fler möjligheter till lördagsgott än vad jag hade en aning om.

Så här kommer ett tips på jättegott lördagsgodis om man vill ha något lite nyttigare än chips och smågodis för omväxlings skull.

Bärsallad med vaniljkesella.

Ingredienser.
1 1 ask hallon
1 1 ask blåbär
2 2 st lime (skalet av)
0.5 0.5 dl socker
1 1 dl kesella
0.5 0.5 msk vaniljsocker
1 1 msk florsocker
.

Naturligtvis kan man välja bort eller lägga till andra sorters bär i stället, men hallon och blåbär är det som i allafall jag oftast har hemma.

Gör så här.
1. Tvätta limen noga och torka dem.

2. Riv försiktigt av skalet och blanda det med sockret.

3. Vänd bären i sockret.

4. Blanda kesella med vaniljsocker och florsocker.

5. Lägg bären i ett glas, toppa med kesellan och servera en skorpa till detta.

Tillagningstid ca 10 minuter. Superenkelt och supergott! Och dessutom riktigt nyttigt. Kesellan går att byta ut mot lättkesella och sockermängden kan dras ner för den som inte vill ha det så sött. Passar lika perfekt en lördagskväll som till efterrätt.

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...