Allmänt Mat & Bak

God natt med ett litet kvällsrecept – Inlagd gurka

loxynatt3

 

Nu ska lilleman och jag gå och lägga oss. Eller ja, någon har visst redan lagt sig för natten verkar det som. 😉

Det har varit en lugn och skön kväll med lite ost och kex och lagom underhållande film på tv. Jag fastnade framför ”Dirty Dancing 2” på 5:an, och även om jag inte tyckte den var i närheten av så bra som jag tyckte 1:an var när den kom, så var den riktigt charmig ändå. Jag gillar dom där ”askungesagorna” av olika slag, hur orealistiska dom än är ibland. *s* Jag har inte sett den här innan, så jag blev något paff när Patrick Swayze dök upp i en biroll. Det hade jag faktiskt ingen aning om. Jisses, jag minns när ettan kom! Jag var helt såld på den filmen, och tro det eller ej men jag såg den 36 gånger…Haha! Mamma blev tokig på mig när hon kom hem en dag och jag hade hakat ner vår stora hallspegel, lutat den mot bokhyllan i vardagsrummet, och stod där och danstränade.. 😀 Åh, tonårstiden kunde vara härlig. =)) I allafall när man tänker tillbaka nu. *s*

 

I kväll blev det ingen dansträning i vardagsrummet i allafall. Men däremot något annat, väldigt långt borta från dans. 😉

 

gurka1

 

Samtidigt som jag tittade på filmen så satt jag med en bricka med ingredienser och lade in färskgurka. *s*

Vi har pratat om det där så länge, Håkan och jag, och nu tänkte jag se till att få det gjort så den hinner stå och dra ordentligt tills den ska användas till en pannbiffsmiddag på lördag. 😀 Jag minns när jag var yngre, då fick man alltid sån här heminlagd gurka i supertunna skivor till pannbiff eller köttbullar hemma hos mormor och morfar. Så nu har jag gjort mitt första försök, bara att hålla tummarna för att det blir bra. =))

 

Vill ni prova så är det absolut superenkelt! I allafall den här snabbinläggningen som jag gjorde ikväll. Inget kokande, utan bara att blanda.

 

Det du behöver är:

 

Färskgurka

Lag:

 

2 msk ättiksprit

1 dl vatten

2 msk socker

1 krm salt

1/2 krm vitpeppar

finklippt persilja

 

Gör så här:

 

1. Skär gurkan i tunna skivor (använd en osthyvel)

 

2. Blanda lagen i en skål. Lägg i gurkskivorna och strö över finklippt persilja.

 

3. Låt gurkan ligga och dra i lagen i minst 2 timmar, gärna längre.

 

Supergott till kött, fisk eller min favorit – pannbiff! 😀

 

cutecolorsloveicon31

 

Men nu är det läggdags för mig. Hoppas ni har haft en mysig kväll alla. Sov så gott och på återseende i morgon!

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...