Personligt

Nattliga tankar om drömmar…

ljusstake1

Jaha, denna natten blev en sömnlös variant tydligen. Jag har visserligen försökt att sova ända tills nu, klockan är nu strax över fyra. Men det har inte gått vidare bra, så nu gav jag upp och satte mig här vid datorn en stund. Jag avskyr den där typen av halvsömn lite då och då som jag får de här nätterna, 1-2 minuter åt gången men så lätt att jag fortfarande är halvt medveten om vad som händer omkring mig. Och ändå hinner jag drömma. Och det är sällan det är några trevliga drömmar. Jag brukar väldigt sällan ha några direkta mardrömmar, om man med mardrömmar menar barndomens varianter som skrämde en halvt från vettet. Men jag skulle ändå vilja kalla det mardrömmar, det jag kan få ibland nu i vuxen ålder, för de är mer verkliga och realistiska. Ofta handlar de om såna saker som skrämmer en mest, förlust av nära och kära, svek från människor man litar på, att mina djur skadas eller dör och så vidare. Det är värre mardrömmar än någon form av barndommens grönögda monster egentligen, även om det inte väcker upp en med samma skräck som de kanske gjorde förr, när man var liten. Men det är inte ofta jag drömmer sånt här, tack och lov. Utan det är just vid de här tillfällena när jag har svårt att sova, och ligger och pendlar fram och tillbaka mellan sömn och vaka. Däremot drömmer jag väldigt mycket ”vanliga” drömmar, om man nu kan kalla mina stolliga drömmar vanliga. *s* Jag vet att det värsta som finns är att behöva lyssna på andras drömmar, men ibland kan jag ändå inte låta bli att berätta för Håkan på morgonen, och han kan aldrig sluta fascineras över min sjuka hjärna. Haha! Jag minns oftast mina drömmar väldigt väl och i detalj, men det är väl de jag har haft på morgonen, eller om jag har vaknat efter drömmen på natten förstås.

Hur är det för dig? Drömmer du mycket? Kommer du ihåg dina drömmar? Drömmer du mycket mardrömmar? Och har du märkt någon skillnad på dina drömmar idag mot när du var barn?

När jag gick en utbildning på folkhögskola en gång för ganska många år sedan, så läste jag faktiskt drömtydning som ämne där. smiley Lite snöigt, men det var mycket som var lite snöigt på den skolan. Hur mycket som stämde av det där, det låter jag vara osagt, men en kul grej var det i allafall helt klart. Det var inte av den varianten med uppslagsverk där olika ord drömmen betyder olika saker, utan jag skulle nog vilja kalla det mer psykologi egentligen, där man analyserar drömmen genom att plocka isär den i småbitar och associera till de olika orden och händelserna. Kanske funkar, vad vet jag..? smiley

Men nu ska jag göra ett nytt försök att sova. Det kommer med all säkerhet inte att fungera, men jag får väl lite vila i allafall. Hoppas ni sover gott därute alla ni andra i allafall, och får en trevlig morgon.

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...