Allmänt

Tillsammans för Världens Barn!

varldens-barn1

Just nu pågår andra delen av Galan ”Tillsammans för Världens Barn” på Svt1 för de som kanske har missat det. Faktum är att jag faktiskt missade att det sändes även i går kväll. Jag visste inte att det var uppdelat på två kvällar. Men som sagt, för den som är intresserad så pågår det nu, och man har genom olika telefonnummer möjlighet att skänka en valfri summa. Olika nummer och annan info hittar ni här.

varldens-barn2

Det finns många olika sätta att hjälpa. Antingen kan man genom ett telefonsamtal skänka en engångssumma på valfri summa nu ikväll. Eller också kan man välja att varje månad regelbundet betala in en summa till radiohjälpen eller någon annan hjälporganisation. Ett annat sätt är också att välja att vara fadder till ett specifikt barn och därigenom hjälpa både detta barn och även bidra till olika hjälp-projekt i detta område.

varldens-barn3

Det är svårt att tänka sig att barn har det så svårt som dom faktiskt har det i många länder. Här i Sverige känns sådant så långt borta. Jag var själv under många år när jag var yngre, nästan lite naiv när det gäller sådant här. Självklart visste jag vad som hände genom nyheter och tidningar, men det gick ändå inte riktigt in. Det var bara ”berättelser” på något sätt.

varldens-barn4

Idag är jag både mer upplyst och insatt och har valt min väg. Jag har under lång tid funderat på och undersökt vilket sätt som skulle kännas bäst för mig att hjälpa, och kommit fram till att jag ville ha ett fadderbarn som jag kunde ha en personlig kontakt med. Nu har jag äntligen det, men det är väldigt nytt så jag har inte fått någon riktig uppfattning om hur det kommer att utvecklas ännu. Dock känns det som det absolut rätta valet för mig. Jag kommer att presentera min faddertös här lite senare.

Men nu ska jag fortsätta att titta på galan. Jag har faktiskt ringt in ett bidragssamtal ikväll, för det måste jag ju erkänna; det hade ju faktiskt inte varit helt fel att vinna ett par biljetter till Nobelmiddagen inklusive en specialsydd balklänning och både hår- och smink av en stylist. smiley Vilken otrolig upplevelse det hade varit! smiley Och samtidigt som det glädjer mig, så hjälper det någon annan.

Ha en fortsatt fin kväll alla, och ring ett samtal till Världens Barn ikväll. Det behöver inte kosta mer än lite drygt en tia, men varje krona är viktig.

varldens-barn5

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...