Allmänt

Jag finner inga ord!

 

Så gick den fina dagen åt skogen! smiley I går läste man om den stackars katten Märta, som blev skjuten i huvudet av någon sjuk person. Idag hann jag inte ens slå upp tidningen, utan fick i stället ett telefonsamtal från mamma, som berättar om två chihuahua’s, Benito och Lukas, som har blivit attackerade av en pitbullterrier. Jag bara undrar, hur länge ska detta behöva pågå innan någon form av lag mot dessa kamphundar införs? Det sista året har antalet småhundar som har dödats eller skadats av sk. kamphundar ökat enormt. Att pitbull eller andra raser av samma typ kan vara tuffa hundar är en sak, men med rätt ägare så vet jag att de kan bli riktigt fina hundar. Det är hos ägarna problemet ligger. Dessa killar som skaffar sig denna typen av ras som en ren penisförlängare, och som tränar upp dem till kamp mot andra hundar, och även människor, och sen har dom ingen som helst kontroll över hunden.

Det framgår av artikeln att killarna i bilen körde med nedvevad bilruta där hunden satt, att bilen saktade in och hunden då hoppade på småhundarna. Vad som inte framgår, men som en person som haft privat kontakt med de inblandade berättat, är att detta tydligen var en medveten handling. Killarna roar sig helt enkelt med att åka omkring i bil och leta efter småhundar, som de sedan hetsar pitbullen till att ge sig på, och detta har även hänt vid tidigare tillfälle.

Lucas, som operades akut efter attacken, hade även andra skador än de som framkommer i Bt’s artikel. Bland annat var hans penis avsliten. Hittills har sjukhuskostnaderna beräknats till 30.000:-, och lilla Lukas har hållts nedsövd för smärtornas skull. Denna information kommer ifrån samma person som jag nämnt tidigare. Det här är ingen privatinformation som jag har fått, utan hon berättar om händelsen på ett forum för allas vår kännedom, så det borde inte stöta på några problem att jag återger det här.

Jag blir, precis som igår, både förbannad och förtvivlad när jag hör detta. Men den här gången blir jag livrädd också. Personen med den privata kontakten blev tillfrågad av Benitos och Lukas uppfödare, om hon kunde få ut en varning till oss småhundsägare på internet, en varning för dessa killar och att vi ska hålla koll ifall en bil började sakta in intill oss. Enligt artikeln avlivades ju denna hunden igår, men vad är det som säger att dessa killar inte skaffar sig en ny hund att träna upp?

Jag har varit orolig för hundattacker på Loxy ända sedan vi skaffade honom, just för att det har blivit så vanligt. Naturligtvis kommer jag inte att låsa in mig med honom för det, men jag kommer onekeligen vara mer på min vakt. När olyckan inte längre är en olycka utan en medveten handling, så har vi kommit till en punkt där man inte längre kan vara säker på något.

// Indra – Tycker att någon typ av hundkörkort borde införas.

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...