Allmänt

Recept på eget Chai-te

tekopp1

God kväll på er alla därute. Nu har det lugnat ner sig lite här hemma. Vi har hunnit med det mesta idag och det ser ut som om vi ska komma iväg i rimlig tid i morgon. Middagen är precis avklarad och nu ska vi njuta av en kopp Chai-te innan vi ska åka ut en sväng till min lillasyster Nicole och hämta lite babykläder och lämna en matta som dom skulle fått för typ ett halvår sedan. *s* Men det blir bara ett kort besök, vi har fortfarande lite småsaker kvar att fixa inför morgondagen och sen kan det vara skönt att ta det lite lugnt resten av kvällen innan vi ska iväg.

Men för er som kanske skulle vilja prova så lägger jag in ett recept på eget Chai-te från Indien. Underbart gott och värmande en kylig kväll som denna. smiley

tenalle1

4 portioner, tillagningstid ca 25 min.

1 msk färsk ingefära, skalad och riven

8-10 kardemummakapslar eller ca 2 tsk kardemummakärnor

10 kryddnejlikor

1 kanelstång

1 liter vatten

4 dl lättmjölk

1 dl socker

1/2 dl svarta teblad

Gör så här:

Blanda ingefära, kardemumma, kryddnejlikor och kanel. Häll på vattnet, låt koka ca 10 minuter. Tillsätt mjölk och socker, och låt sjuda 2 minuter. Rör ner tebladen. Ta bort kastrullen från plattan och låt teet dra i 5 minuter. Sila bort tebladen och kryddorna. Servera – gärna i små glas – men jag dricker lika gärna mitt i kopp eller mugg. smiley

Ha en jättemysig kväll!

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...