Vardagsbetraktelser

Ombord på korvetten HMS Stockholm – Foton!

korvetten1

Som jag berättade när jag var nere i Blekinge, så fick vi en av dagarna följa med Håkans son Niklas ombord på hans båt HMS Stockholm och titta runt där. Verkligen tokspännande tyckte jag, som aldrig varit ombord på någon korvett eller något militärt fartyg över huvud taget. Så vi fick oss en rundvisning och bortsett ifrån ett par få ställen där man inte fick lov att fota, så gick min kamera varm förstås. smiley Jag har valt ut ett gäng foton ifrån besöket, men trots att jag har sållat bort mycket så blev det ändå ett 30-tal kvar, så jag lägger dem i ett bildspel. Då kan den som vill kika på dem.

korvetten2

Det här är i allafall båten vi var ombord på. Jag tyckte den såg sådär lagom stor ut när jag såg den, men jag blev fullkomligt paff när jag gick omkring inuti och insåg hur mycket av själva fartyget som egentligen ligger under vattenytan. Det är ju där allting finns! I allafall alla rum, sovsalar, kök, toaletter..ja allt sånt där. Ovan ytan finns det lite annat som till exempel…

korvetten3

…kanonen som Niklas lutar sig emot här och som han är ansvarig för. Och så naturligtvis kommandobryggan som ni ser i bakgrunden. Foton inifrån den finns i bildspelet. Så här kommer nu ett gäng foton ifrån Hans Majestäts Skepp Stockholm. Håll till godo! smiley

 

Resten av fotona kommer när jag lyckats infoga ”Embed Code” på WordPress. 😉

 

Tusen tack Niklas för att vi fick följa med ombord! smiley

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...