Smultronställen

Drömbröllop på Bjertorp Slott!

bride5

 

Jag blev så himla bröllopsinspirerad när jag såg Lori’s vackra bröllopsfoton i hennes blogg igår, och eftersom det faktiskt är en aktuell fråga här hemma hos oss… 😉 så är det ju inte helt obefogat att sitta och kika lite på olika varianter av bröllop, klänningar och allt som hör till i mellanåt. 😀

Bjertorps Slott är ett underbart vackert ställe mitt ute på Varaslätten mellan Skara och Göteborg. Det är Sveriges yngsta jugendslott från 1914, och idag fungerar det som en hotell- och konferensanläggning, vackert renoverat i tidstypisk stil där varje rum berättar en egen historia från Knut Henrik Littorins liv.

Jag kände naturligtvis till Bjertorp sedan tidigare eftersom det ligger i ”våra” trakter, men genom Smultonställen hittade jag till deras webplats och där fann jag en hel del intressanta saker.

bride2

 

Bland annat det här med bröllop då. 😀

Hade man bara lyckats dra in den där storvinsten på travet nångång så hade det här varit ett klart intressant val inför stundande bröllopsplaner. 😛 Tänk bara att kunna hysa alla sina vänner och sin familj och vara tillsammans under hela den här viktiga tiden.

För en summa av 67000-78000 :- kan du nämligen abonnera hela Bjertorp Slott för ditt bröllop. Då står hela slottet, inklusive 35 hotellrum varav 3 sviter, festsal, matsal och salonger, slottspark, bastu och biljard till dig och dina gästers förfogande.

Grundhyran för bröllop är 2000:- och då ingår dukning, menyer och blommor. Och därefter tillkommer då bröllopskuvertet som består av mousserad välkomstdrink, en välkomponerad tre-rätters meny inkl tillhörande viner; förrätt 1 glas, varmrätt 2-glas, dessert 1 glas. Kaffe och avec. Bröllopstårta,  detta till en kostnad av 1045:-/kuvert.

Utöver detta finns det naturligtvis en hel del tillval, som till exempel årgångsviner, choklad- och fruktarrangemang, vickning, brunch, vinbål m.m.

bride3

 

 

Rummen är helt underbara och sviterna är mer än fantastiska! Ett perfekt ställe att tillbringa sin bröllopsnatt på. 😉

Men även övriga rum är väl tilltagna, mysiga och hemtrevliga och samtliga är varsamt renoverade där tidstypisk stil möter nutida bekvämlighet.

 

 

 

bride4

 

 

Detta är Fruns Svit, som gjort för ett bröllopspar. 😀

 

 

 

 

 

 

bride1

Själv har jag alltid varit mer inriktad på den enklare typen av brudkläning, axelbandslöst enkelt liv och slät sidenkjol med litet släp. Men i den här miljön skulle till och med jag känna mig mer än sugen på att klä mig i en riktigt vacker, riktigt ”mycket” klänning, gärna i sekelskiftes- eller slottsstil. 😛

 

bride6

 

Det kan vara otroligt vackert med höst- eller vinterbröllop, men skulle man nånsin få chansen att göra en sån här sak så skulle jag nog helst vilja göra det på sommaren. Att kunna utnyttja slottsparken för vigseln, äta brunch med alla gäster utomhus dagen efter…

Det här skulle verkligen vara ett drömbröllop för mig.

Det var en överraskning för mig att se att det faktiskt finns så många vackra slott som idag används som hotell. På Smultronställen finns många av de här samlade, och det är förstås inte bara bröllop utan många erbjuder även andra typer av paket, allt ifrån SPA- till golfpaket. Jag är faktiskt sugen på att bara åka iväg och dricka söndagste på nåt av de här slotten någon gång. Enligt vad jag har hört från vänner som har gjort det, så ska det vara en riktigt mysig upplevelse. 😀

 

Smultronställen.se

Klänningarna kommer ifrån Tony’s Högtidskläder.

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(8) kommentarer

 1. säger:

  Ah vad gullig du är! Visst är bröllop underbar? Nu så många år senare hade jag gjort massor annorlunda, men så är det alltid. Tycker slottet verkar hur romantisk som helst. Jag har så många romantiska historier kring vårt bröllop men mest är min ring. Får berätta den någongång. Tack för utmaningen tar med mig den till Lilybloggen tror jag. Puss o kram

 2. Cherlindrea säger:

  Lori: Ja, jag vet inte om det där är kvinnligt, men jag blir i allafall alltid lite sådär småfjolligt lyrisk så fort jag ser allt som har med bröllop att göra.*skratt* Allt är ju så himla vackert! Men jag kan tänka mig att man kanske blir efterklok när det gäller sitt bröllop också. Du får väl förnya äktenskapslöftena nån gång framöver som så många gör nu för tiden. Ett perfekt sätt att få göra om allt, utan att byta karl. 😉
  Ser fram emot att få höra din historia. 😀

  Ta du gärna med dig utmaningen. Jag visste inte riktigt vart jag skulle skicka den, så du väljer själv. =))

  Massa kramar!

 3. säger:

  Hon är född den 25e September så hon är fortfarande en liten valp som sagt 🙂 Världens mysigaste är hon!

 4. Cherlindrea säger:

  Lina: Jag misstänkte det. 😀 Hon är verkligen absolut pyttesöt! Det känns som igår när Loxy var så där liten, och nu är han snart fyra år. Det är ju inte klokt. 🙂

 5. säger:

  Jo det har vi redan planerat att göra vid 10 åriga dagen fast jag tycker det känns som det kommer för fort så det kanske blir 15. Stranden, värme, barnen, vi…ja jag kan gå på i evigheter om bröllop oxå;)

 6. Cherlindrea säger:

  Lori: Åh, det låter helt underbart! 😀 Det där är en perfekt sak att göra tycker jag. Det skadar nog inte att påminna sig äktenskapslöftena med jämna mellanrum i livet tror jag. Det är så många äktenskap som förstörs bara för att dom inte underhålls, som kanske skulle ha hållt annars. Vårda förhållandet ska man såklart göra jämt,men det är en fin sak med förnyelse av löftena tycker jag. Skulle gissa att det kan ge en ”nytändning”. 😉

 7. åh, va härliga bilder!!! Klart man vill gifta sig (jag är ju förlovad) men M vill inte… Alla vi känner som gift sig, skiljer sig.. Så kan oxå känna lite sådär, en konstig känsla som om man tror det betyder otur att gifta sig.

  Men att gifta sig är väll en tjejs stora dröm, ända sedan hon föddes tror jag. Klart jag vill, men nöjer mig med att bara få vara med M.

  KRAM

 8. Cherlindrea säger:

  C: Ja, det är nog något som följer med från barndomen för oss tjejer. *skratt* Faktum är att jag känner många som har den känslan pga många kraschade äktenskap omkring sig, vänner som har varit sambos i massor av år, men som sedan separerat bara en kort tid efter bröllopet. Men sånt där tror jag ändå är helt individuellt. Jag tycker att ska man gifta sig så ska man verkligen vara helt säker båda två på att det är det här man vill av hela sitt hjärta. Går det inte bra så beror det nog inte på själva vigseln, utan snarare på att någon (eller båda) har hoppat in i något de inte var mogna för. Och det skulle de kanske ha tänkt på lite tidigare. 😉
  Jag tror att många faller för det roliga i att gifta sig, själva bröllopet, men sen får panik över ”bundenheten”. Själv anser jag att man är precis lika bunden (eller fri, hur man nu vill se det) i ett ”vanligt” förhållande. Det är bara lite mer pappersarbete och krångel att ta sig ur ett äktenskap, men känslomässigt och respektmässigt gentemot varandra och förhållandet är det ingen skillnad. Äktenskap visar däremot omvärlden på ett mer formellt sätt att man hör ihop. Men det är ju bara min personliga lilla åsikt och jag är en hyperromantisk bröllopsdrömmare även om jag kanske låter krass. 😀 Men det har inte med någon negativ syn på äktenskap att göra, utan tvärtom en positiv syn på även förhållanden. 😀

  Kramar om!

Kommentarer är stängda.