Smultronställen

En mc-tur till Storegården Country Living i Alboga!

alboga-7

 

Då var det dags för första delen av inlägget ifrån helgens tur till underbara Storegården Country Living i Alboga. 😀

 

För över ett år sedan var min mamma och moster där och jag har fått höra ett antal gånger från min mor att jag bara måste åka dit ut. Sen missade jag en mc-tur till samma ställe, och har åter igen fått höra att det här är ett ställe som jag skulle älska och måste åka ut till. I söndags blev det äntligen av. Vi åkte i hälarna på regnet nästan hela tiden, och även om jag avskyr att sitta på en motorcykel i regn, så var jag nog mest orolig för att resten av gänget skulle vilja vända hemåt igen på grund av vädret. *skratt* Men efter en liten paus på en parkering, där vi väntade på att regnet skulle dra sig lite längre bort så vi inte åkte i kapp det, fortsatte vi och kom till slut till Storegården Country Living, en dröm för inredningsintresserade.

 

alboga-4

 

Hela miljön därute är otroligt vacker, med sina gamla fina hus, alla blommor och naturen runt om, närheten till en sjö och över huvudtaget hela upplägget runt stället. Gården ligger samlad på båda sidor om den lilla landsvägen man kommer på, och på ena sidan som vetter mot sjön finns parkeringen, lite andra byggnader – bland annat en jättesöt liten lada med klocktorn – och så själva butiken. På andra sidan vägen ligger cafét, inbäddat i grönska och blommor och med en kohage gränsande precis intill tomten. Hur lantligt och idylliskt som helst. 😀

 

alboga-1

 

Vi satt ute och fikade förstås, det var riktigt skönt väder i söndags även om det var lite mulet av och till. Vi klarade oss från regnet i allafall. 😛

I det lilla charmiga cafét kunde man antingen beställa fika i form av hembakade kakor och annat, eller en lättlunch. Själv tog jag en tokgod köttfärs- och potatislåda, medans Håkan beställde en ostpaj. Lika goda båda två. =))

 

alboga-2

 

Kaffet kom i form av presskaffe, i små – ja, vad heter det? Tillbringare? Bryggare? – i allafall för en person, så var och en fick ”pressa” sin egen kopp. (fast det gjorde Virre åt mig, så jag skulle slippa välta ut allt över bordet som jag säkert gjort annars…hehe). Det där är hur som helst ett otroligt gott kaffe!

 

alboga-5

 

En bild inne ifrån själva cafédelen, ett jättemysig litet fik där allt ligger inbjudande upplagt på vackra våningsfat och andra fina kakfat.

 

alboga-6

 

Eftersom det var så härligt väder så satt ju alla ute förstås, men det fanns även en liten serveringsdel som med all säkerhet är urmysig att sitta i om man skulle komma ut när det är lite sämre väder.

 

alboga-3

 

Det här var själva cafédelen. Jag valde att dela upp allt i två delar, dels pga alla foton, men också för att resten av fotona är så fokuserade på inredning, butiken och sortimentet där.

Men bara cafét är väl värt att besöka, med sitt goda kaffe och underbara miljö.

Nästa del från Storegården Country Living i Alboga kommer snart. 🙂

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...