Dagens recept blev även våran middag idag. 🙂
Håkan gjorde en sån himla god bondomelett för ett tag sedan och nu tänkte jag att jag skulle göra en jag också. Men jag hade förstås inte tålamod att leta efter något recept. *s* Men faktum är ju att bondomelett är just en sån där sak som man egentligen inte ska behöva något recept till – man tar vad kylskåpet har att erbjuda. 😉 Dock är detta väldigt likt min barndoms purjolökslådor, fast med potatis, som mamma gjorde och som var min pappas stora favoriträtt. Hur som helst, man får kalla det vad man vill, här kommer i allafall Dagens Recept. Middagen blev nämligen supergod! 😀
Du behöver:
1 falukorv
1 stor purjolök
ca 6 kokta potatisar
5 ägg
4 dl mjölk
salt & aromat
svart- och vitpeppar
Gör så här:
Skär korven i stavar, potatisen i mindre bitar och purjolöken i ringar och varva dessa tre i en ugnsfast form. Krydda med lite grovmalen svartpeppar och aromat mellan varven.
Blanda ihop äggen och mjölken och vispa detta ordentligt. Krydda smeten med salt och vitpeppar och häll ut den över korv-och potatisblandningen i formen. Det gör inget om inte allt täcks av omelettsmet.
Ställ in formen i mitten av ugnen i 250 grader i ca 15-20 minuter. Omeletten ska stelna, få en fin färg och höja sig lite. I slutet av tiden kan du gärna lägga en bit aluminiumfolie över formen så att inte korven bränns vid. Serveras genast, gärna med något grönt till.
Smaklig måltid! 😀