Allmänt

Storbrand på Stadshotellet i Eskilstuna!

hotellbrand_864484l

Jag hade inte hunnit kolla nyheterna i morse, så först när Håkan kom hem ifrån Såtenäs vid halv tio-tiden fick jag höra om branden på Stadshotellet i Eskilstuna. Vår första tanke gällde en av våra kompisar som åkte just till Eskilstuna på kurs i går, och skulle bo på hotell under vistelsen där. Vi har förstås försökt få kontakt med honom, men inte hört något än, så nu hoppas vi bara att han antingen bodde på ett annat hotell eller att han inte tillhör någon av de personer som uppges som skadade. Vi får se under dagen om vi får veta mer.

*

Jag läser på aftonbladet.se att polisen misstänker att branden är anlagd och när man läser runt om på olika bloggar så verkar det uppenbarligen som om det är allmänt känt i Eskilstuna hur, vem och varför det här har hänt. De flesta gör antydningar till någon form av gäng- eller maffiaverksamhet men kommentarer som skrivs i tidningarnas artiklar om detta, och där skribenten uppger namn eller annan information som kan uppfattas som förtal, raderas av nyhetssajten. Tydligen har flera olika händelser ägt rum tidigare i stan som får folk att tro att det är samma sak som har hänt igen. Bland annat har två andra restauranger brunnit ner, och Stadshotellet hade själva ett vattensabotage för bara ett halvår sedan.

*

Eftersläckningsarbetet pågår fortfarande och kommer troligtvis att pågå under hela dagen. Men hotellet gick inte att rädda, det brann ner totalt. Alla gästerna räddades ur byggnaden i morse, men några har fått rökskador och vårdas på sjukhus.

Nu hoppas man bara att det kommer fram vilka som har gjort det här, men jag är rädd för att det inte är den enklaste saken i världen. Alla kanske ”vet” vilka det är, men det ska kunna bevisas också. Inte lätt, om det gäller dem som jag har förstått att det handlar om.

Se webb-tv ifrån släckningsarbetet här.

 

Edit: Vi har fått kontakt med vår kompis nu, och det visade sig att han hade bott på Stadshotellet, men allt var ok med honom som tur var.

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(6) kommentarer

 1. go morron! Här har det skrivits mycke sen jag va här sist.. Måste läsa ikapp *ler*

  Hoppas ni får en bra dag..

 2. Cherlindrea säger:

  Hej gumman! Ja, jag har fullt upp med att komma ikapp mig själv. 😛 Måste svara på alla kommentarer, men först är det en stund vila som gäller för mig innan vi ska iväg till vetten idag.
  Ha en fin dag! Kramar om!

 3. säger:

  Usch hemskt med brand..
  Skönt att allt va ok med honom..
  Vad ska ni hitta på idag?
  Kram

 4. säger:

  Tack söta du för kommentaren!! Är allt väl med dig? Vad ska du hitta på idag? Jag har mysdag hemma med älsklingen, mysigt värre! =) Kram kram

 5. Cherlindrea säger:

  Ida: Ja, det var verkligen skönt att det inte var någon fara. Det är så himla otäckt med sånt där.
  Ja, vi har ju varit hos veterinären, och det var väl ungefär vad mina nerver orkade med. *skratt*
  Kramar!

 6. Cherlindrea säger:

  Diana: Hej gumman, en dag försent. 🙂 Men jag var så trött igår efter veterinärbesöket med min lille kille så jag gjorde inte mycket mer än sov när jag kom hem. 😉
  Annars är allt bara fint.
  Hoppas ni hade en jättemysig kväll tillsammans!
  Kramar om!

Kommentarer är stängda.