Allmänt

Webtips – minmusli.nu

musli1Jag hittade ett tips på en websida i senaste numret av Allt i Hemmet som jag gick in och kikade på, och det var faktiskt en himla kul idé.

Jag har aldrig varit mycket för müsli egentligen, även om jag vid några enstaka tillfällen haft tur att hitta nån sort som jag faktiskt har tyckt om. Annars har jag mest tvingat i mig det för nyttighetens skull, och blandat det med fil eller yoghurt för att det inte ska vara så himla torrt.

korn_01

 

 

 

Saltå Kvarns webtjänst Min musli.nu kan man numera blanda till sin egen müsli och få den praktiskt levererad hem till dörren. Sajten är enormt enkel att använda, och det finns mängder av goda müslitillbehör att välja bland.

blaabaer_01

 

Först väljer man en utav 5 olika välblandade müslibaser, och efter det går man vidare till nästa steg där man väljer ut de övriga ingredienser man vill ha i sin müsli. De olika ingredienserna är uppdelade i fem olika delar – flingor & flakes, frukt & bär, frön, nötter och sötsaker – och man kan välja mellan ca 60 olika ingredienser att blanda i sin müsli.

hallon_01

 

Sidan är som sagt väldigt enkel och lättnavigerad och till höger ser man hela tiden vad man lägger i sin müslipåse och hur mycket det kommer att kosta. Där står även information om näringsvärde per 100 gram – energi, protein, kolhydrater och fett. Ändrar du ditt müsli-innehåll så ändras även näringsinnehållet. Under varje ingrediens kan man läsa utförligare information om den speciella produkten.

hasselnoet-moerk-choklad_01

Själv har jag suttit nu ikväll och valt ut en blandning som jag tänkte klicka hem för att se om det här kan vara något för Håkan och mig. Jag tycker i allafall att det verkar som om man kan få en bra mycket godare müsli genom att blanda själv på det här sättet. 😀 Jag har även sett att vissa matbutiker har börjat med det här, och vill man inte klicka hem det på nätet så kan man ju ta lite tips i allafall. Det finns en massa bra information om de olika müslisammansättningarna här.

Min egen lista ser i allafall ut som följer:

 

Müslibas Quinoa

Bovetecornflakes 1 skopa (ca 20 g)

Blåbär 1 skopa (10 g)
 
Hallon  1 skopa (4 g)
 
Jordgubbe 1 skopa (3 g)

Rostade sesamfrön 1 skopa (15 g)

Solroskärnor 1 skopa (10 g)
 
Pinjenöt 1 skopa (15 g)
 
Chokladdrops 1 skopa (20 g)
 
Amarantpuffar 1 skopa (15 g)
 
Bovetepuffar 1 skopa (12 g)

Quinoapuffar med honung

 

När blandningen är klar så får man döpa den, och namnet trycks på müslipåsens etikett innan den postas. 
Snart kommer man även kunna beställa en särskilt designad plåtburk med relief till sin müsli.

*

Det ska bli tokspännande och se om det här är så gott som jag hoppas. 😀

gummibjoernar_01

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(2) kommentarer

  1. säger:

    Jag har beställt två müsli-blandningar från dem. Jag blev jättenöjd. Min syster lät sin annars väldigt mat-kräsna dotter göra en egen blandning och det blev verkligen en hit. Jag är ingen müsli människa egentligen, men när jag fått bestämma själv blev det väldigt lyckat.

  2. Cherlindrea säger:

    Madeleine: Åh, det låter ju jättebra! 😀 Jag är som sagt inte heller så mycket för müsli egentligen, men det här lät faktiskt riktigt gott. Det ska bli kul att se vad vi tycker om det, men det låter ju riktigt positivt i allafall. 😀

Kommentarer är stängda.