Allmänt

Solmorgon…

solmorgon1God morgon alla därute! 🙂

 

Idag vaknade jag av ett rött sken i hela vardagsrummet som till och med letade sig en bit in i sovrummet. Eftersom jag ändå vaknat titt som tätt hela natten och bara väntat på morgonen så gick jag upp även om klockan inte var mycket, och fick beskåda en helt fantastisk soluppgång över trädtopparna. 😀 Jag borde förstås varit så entusiastisk att jag kastade på mig kläderna och rusade ut med kameran, men det är precis så jag alltid brukar göra, med resultatet att jag oftast missar att njuta av skådespelet. Jag kämpar bara med att få perfekta bilder, och glömmer bort vad det egentligen är jag ser.

Idag valde jag att i lugn och ro stå och sätta på kaffebryggaren medan jag beundrade soluppgången genom fönstret och det var ett härligt sätt att vakna på. Hade klockan varit lite mer så hade jag nog jagat upp Håkan så han också fick se, men jag tyckte han behövde sova lite längre. 🙂 Och med tanke på att han åker till jobbet vid fem-halv sextiden på morgonen var tredje dag så har han nog sett en och annan soluppgång. 😉

*

Det är alltså soligt idag, himlen är helt blå och undviker man att titta ner på marken där snön fortfarande ligger kvar, så skulle man nästan kunna inbilla sig att det är vår ute. Ja, och om man undviker att gå ut förstås. 😉 För det är runt 6 minusgrader också, så det är inte speciellt varmt precis. Men har vi tur så kanske solen värmer upp lite under dagen. Till helgen ska det ju till och med klättra upp till +6 grader om man ska våga lita på SMHI. Och hoppas kan man ju alltid. 😀

talgoxe1

 

Men den här morgonen är det alltså riktigt kallt, och jag upptäckte precis att fågelmaten var slut till vildfåglarna. Jag har ju matat dom hela vintern här ute på balkongen så dom är här varenda dag. Och speciellt en sån här kall dag känns det ännu viktigare att dom hittar något när dom kommer hit. Och då har jag ingenting kvar.

Men visste ni det att man kan ge vildfåglarna smör, eller fett, att äta så här på vintern? Brödsmulor i all ära, det är nog gott för dom, och bukfylla för stunden, men det ger dom ingen näring och dom får inte den energi dom behöver av det för att överleva. Fett däremot, tycker dom både om och står sig bra på. Talgbollar är ju ett exempel på köpt fågelmat som ger det där viktiga fettet.

Så nu när jag ändå stod utan så skar jag till några bitar smör och gick ut och klämde fast runt om kanten på fågelhuset där det brukar ligga frön, och det var tydligt populärt kan jag bedyra. *skratt* Jag har provat det tidigare, men jag kan tänka mig att det är kylan som gör att dom är så ivriga just idag. 😀 Jag har i allafall en svärm av talgoxar runt fågelhuset just nu, som trampar omkring i smörskivorna och pickar i sig för fullt.
Egentligen kan dom väl hitta mat själva nu, men jag brukar ändå vilja trappa ner försiktigt när jag har gett dom hela vintern och inte sluta tvärt när det fortfarande är kallt. Det brukar ge sig självt när våren kommer.

*

Men nu ska jag dricka lite kaffe, kolla mina mail och göra allt det där som man brukar göra på morgonen. Jag måste kolla upp nån datorreparatör också. Min laptop har spruckit i locket, jag fattar absolut ingenting! Helt plötsligt igår när jag skulle stänga igen den så hade det delat på sig och gångjärnet verkar ha hoppat ur på något sätt. Jag har mixtrat med det lite men nu vågar jag inte göra mer. Bäst att lämna in den i stället.

 

Hoppa ni får en underbar dag alla, och att ni har lika soligt och fint som vi har här nere. Må så gott och på återseende senare!

 

Foto: Indra

Foto: SOF

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(2) kommentarer

  1. Annelill säger:

    Lyckliga du som lyckas se soluppgången,jag däremot har huset fullt med busungar hehe så man hinner knapp att gå på toa, men vad gör väl det! vad gör man inte för sina barnbarn.Ha en solig dag

  2. Cherlindrea säger:

    Annelill: *Skratt* Jag trodde faktiskt inte att jag skulle få se dig här idag. 😀 Jag ska försöka få tid att kika ner idag så jag får träffa buskillarna. 😛 Kramizar!

Kommentarer är stängda.