Allmänt

Flottiljens Dag på F7 Såtenäs!

loxymorgon86

 

God söndagsmorgon på er där ute!

 

Jaha, då var det en ny dag. Klockan är bara strax över sex, men eftersom Håkan var på benen redan runt fem idag så var jag det också. Jag hade en tanke på att gå och lägga mig en stund till, men jag kände att det inte var någon större idé, jag skulle inte ha somnat om ändå.

Det var mer än livat här i huset i natt vill jag lova. Vi har ett grannpar här som inte alltid kommer helt överrens, för att uttrycka det milt. Och igår när vi stängde av tv’n höll vi på att tappa hakan både Håkan och jag. Visst hade vi hört att det bråkades på andra sidan väggen, men så våldsamt?!! Det var ett sånt jäkla liv att jag ett tag befarade att dom höll på att slå ihjäl varandra där inne. Vrål, gap och skrik utan dess like och ett dunkande i väggarna som gav en riktigt otäcka associationer. Och vi var nog inte helt ute och cyklade. För när jag smög ut på balkongen för att ta min sista cigarett, så hörde jag att vår vaktmästare/vicevärd som bor i huset sa till mannen på skarpen vad det gäller misshandel av kvinnor, och han fick inget trevligt bemötande kan jag säga. Jag stod inte kvar längre än att jag hörde hot som att ”jag vet vart du bor..” och ”jag har din adress..” och liknande saker. Strax därpå kom tjejen ut och gapade om att han inte skulle lägga sig i – att det bara var lite tjafs, och när vår snälla vaktmästare då påpekade att han bara ville hjälpa och att hon nog inte skulle tycka det bara var tjafs den dagen hon var död (kanske lite att ta i, men jag förstod ju att han syftade på ihjälslagen) så vrålade hon tillbaka ”Hotar du mig till livet din jävel??”

????

Snacka om att missförstå!

 

Hur som helst – då smög jag in och stängde balkongdörren så tyst jag kunde. Det sista jag hörde var nämligen att polisen var på väg.
Vilket superlivat hus vi bor i…
När vi flyttade in här, så var detta ett jättelugnt hus med lugna trevliga och sansade människor, och det var aldrig något bråk här. Nu är det rena Chicagot här. För bara några veckor sen var det några grannar som grillade och som slarvade med att hålla koll på kolet. Om grillen vält eller vad som nu hänt vet vi inte, men glödande kol hade ramlat ner från övre våningen ner på vår avsats och bränt hål i vår närmsta grannes nya balkongmöbler och gjort stora hål i deras pälspläd som låg där. Nästan samma sak som hänt tidigare, då några andra grannar slängt glödande kol ner på plexiglastaket på våningen under, som sedan legat och bränt rakt igenom och ramlat ner på den inglasade balkongen.

Att några håller på så här kan resultera i att även vi andra drabbas. Det har diskuterats förbud mot grillning här i huset. Förbannade människor, jag blir så less på sånt här!

 

gripen11

 

Nåja, nu har jag öst ur mig lite frustration från i natt, det var väl ett trevligt morgoninlägg..! *skratt*

Över till något roligare!

Idag är det Flottiljens DagSåtenäs. Förr hette det Anhörigas Dag, men numera är det öppet hus för alla som vill komma och titta hur det ser ut och fungerar inne på Skaraborgs Flygflottilj – F7. Det är ju förstås där min kära sambo jobbar, och det är just vad han gör idag, så han får förmodligen lite att göra idag med att ta hand om några hundratals besökare. 😉

Hur som helst så ska en stor del av Hräsvelg-gänget dit på motorcyklarna idag och kika på flyguppvisningarna. Jag hade eventuella planer på att lifta med någon av dem dit idag eftersom Håkan redan är där, men det funkade inte med hundvakt för mig, och det är tyvärr alldeles för långt för Loxy att sitta på motorcykeln 20 mil allt som allt. Dessutom är jag rädd att det inte kommer bli så himla varmt idag ur mc-åkarsynpunkt, i allafall inte när man som jag, inte har några allväderskläder. Sitter man och fryser så är 10 mil enkel resa väääldigt långt. 😉

 

sk60

 

Men har ni möjlighet att åka till Såtenäs idag så tycker jag absolut att ni ska ta en liten söndagsutflykt till Flottiljens Dag. Det är verkligen en upplevelse att se flyguppvisningarna med de olika jetplanen och har dom som tidigare år – släckning av en brinnande flygplansattrapp – så får ni se något grymt häftigt! 😀
Jag har ju redan sett det här tidigare år så det är ingen jättebesvikelse att jag missar det idag, men jag hade förstås gärna sett det igen. Speciellt Jas 39 Gripens uppvisning är jag svag för. cutecolorsloveicon31

 

Grindarna öppnas kl.10.00 och flyguppvisningarna sätter igång kl.13.00. Under dagen kommer man även att kunna gå runt på en del av området och titta på andra fordon som till exempel räddningsbilarna och andra saker. Detaljprogram kommer troligtvis att finnas på Flottiljen när man kommer dit – tillsammans med öronproppar… 😉

Klockan 15.00 stänger flottiljen för besökande, så se till att vara ute i tid om ni vill kika innanför grindarna idag. =))

 

cutecolorsplantflower4

 

Nu ska jag ta mig en kopp kaffe och se vad dagen för med sig för min del.

Hoppas ni får en fin söndag alla, vad ni nu ska hitta på, och må så gott alla!

På återseende lite senare!

 

 

 

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(3) kommentarer

 1. säger:

  Det låter inget vidare i erat hus nu för tiden. Det låter verkligen inte som hestra längre som alltid har varit ett lugnt och bra ställe. Jag förstår att ni vill flytta därifrån.. Hoppas du får en fin dag hemma, även om du är ensam. Puss puss

 2. säger:

  Inga roliga grannar ni har…..
  Synd att det blir så ju.

  Önskar dig en skön söndag vännen
  Kram

 3. Go morron go morron!! Här lyser solen idag, sägs att det ska bli varmt (ler). Gäspar stort….. här har det oxå varit mer än livat inatt så jag förstår dig. Vi bor ju i ett festar hus, som bara blir värre å värre. Ja, du vet ju… Längtar bort härifrån så det gör ont i kroppen, vill bort vill bort!!! Känner inte ni för att flytta ifrån de där huset ni bor i?

  Ser ut som att ni hade en trevlig dag igår i alla fall. Å så kul att Norge vann Eurovision oxå. hejade på dom!

  Ha en bra dag idag, kram

Kommentarer är stängda.