Pyssel & handarbete

Frufällans marknad!

bluehouse

 

Då har jag äntligen fått lite ordning på fotona ifrån gårdagens tur ut till Frufällans Marknad och loppis! 😀

Det här är ett ställe som min kära mor har tjatat på mig om att följa med till hur länge som helst, men det har bara inte blivit av. Nu när jag äntligen fick tummen ur och kom iväg så blir jag nästan förbannad på mig själv som inte har lyssnat på kära mor tidigare. Vilket härligt ställe för en som är loppis/marknads/handarbetestokig  som jag. 😀

 

rum4

 

Frufällans marknad består av flera byggnader, men vi var bara i det Blå Huset i går. Det är uppbyggt med flera små rum utefter en gång, där olika personer säljer sina saker i de olika utrymmena. Det finns allt ifrån rena loppisprylar och second hand till nya saker och vackra hantverk. Har man en hobby och vill se om det man gör håller som affärsidé så är det här ett perfekt ställe att börja på. Man kan även hyra en hylla i loppisdelen och sälja saker som man vill bli av med. Har man inte möjlighet att stå där själv, så sköts detta av en kassaservice och du märker bara upp dina varor med pris och dina initialer. Jag måste erkänna att jag själv blev väldigt sugen på att vara med på ett hörn i det här trevliga gänget som vi träffade på där, i det här mysiga huset, och kanske sälja lite hantverk eller något annat. 😛 

 

rum10

 

En mysig liten butik med blandat handarbete och second hand. Där fanns massor av fina textilier, både äldre och nysydda saker.

 

rum2

 

En butik som sålde marmelader och téer. Det fanns massor av spännande sorter och bara de söta burkarna är ju skäl nog att köpa. 😀

 

rum3

 

Mamma och Elliot står och kikar på téer och skorpor. 😉

 

rum5

 

 Lilla Rosetten var en riktigt fin butik med massor av toksöta barnkläder till kanonpriser och mängder av fint hantverk. Där inne skulle man kunna tillbringa bra mycket mer tid än vad vi gjorde igår, men det var så himla mycket annat också, och vi ville gärna hinna med att se allt. Vi hade egentligen en buss att passa från början, men med tanke på kassarna som skulle med hem så slutade det med att jag ringde Håkan… 😛

 

rum1

 

Ett litet urval av Lilla Bukettens vackra saker. 😀

 

rum6

 

Här var det även inrett med en mysig hörna där butiksinnehavaren satt när jag gick förbi vid ett tillfälle. Och jag kunde ju bara inte låta bli att fråga även om jag redan på förhand anade vad svaret skulle bli… *skratt* Nej, tyvärr. Kökssoffan var inte till salu. Jisses, jag höll ju på att gå i taket när jag såg den! Det är ju exakt en sån soffa som vi är ute efter till köket. Nu måste jag göra en raid på Blocket och Tradera igen. 😛 Sanningen är att jag utan problem skulle tömt hela den här butiken på den fasta interiören om jag fått..haha! Skänken, som ni ser på översta bilden, är ju bara såå himla fin!

 

rum7

 

Ut igen i nästa korridor, eller rättare sagt – samma korridor fast från andra hållet – med fler butiker utefter sidan.

 

rum8

 

En butik med leksaker, främst de här ”byggsatserna” påminnande om lego och också kompatibla med lego, fast till ett helt annat pris. Här fanns också mängder med fina vävda dukar och ett stort parti med skåpluckehandtag för den som kanske vill komma över lite nya till ett bra pris. 🙂

 

rum9

 

Här kunde man hitta en hel del gamla saker, som till exempel grammofonen i hörnet, men även lite nytt – bland annat fräscha träset med köksredskap.

 

smycken1

 

Sist ut, men definitivt inte minst, fanns där en smyckesbutik med vackra handgjorda smycken. Jag träffade smyckeskonstnären Sofia när jag gick runt och tittade, och vi fick en riktigt trevlig pratstund. Hade inte Håkan suttit i bilen utanför så hade den nog blivit ännu längre, men jag hade lite bråttom. Dock passade jag på att ta ett par foton på några av Sofias fina halsband i glasmontern. Sånt här tycker jag alltid är så himla roligt! Det blir så mycket mer personligt än massproducerade saker, och kvalitén är också oftast mycket bättre.

 

smycken2

 

Det här är förstås bara ett ytterst litet urval av smyckena, fler finns att se ute i Sofias butik på Frufällans marknad. Dock är hennes butik bara öppen när hon själv är där, eftersom hon blivit av med saker och inte kan ha rummet öppet obevakat. Så himla tråkigt sånt där.

Men skulle någon vara intresserad av att beställa smycken eller åka ut och titta och vara säker på att rummet är öppet, så kan jag förmedla kontakt med Sofia. Maila mig i såfall bara på indra@cherlindrea.se  så ordnar jag det.

 

Jag måste också tillägga att där fanns många fler butiker som var enormt fina och hade massor med roliga saker, men jag fotade inte alla. Bland annat fanns där en butik som sålde kristaller, där fanns en lampaffär med ursnygga lampor till kanonpriser, en godisbutik, sytillbehör, ännu fler småbutiker med second hand-prylar, mängder med kläder och en hel nedervåning med bara loppissaker. Plus en jättemysig caféteria där man mer än gärna slog sig ner en stund med en fika mellan varven. 😛 Men jag kan även rekommendera er att gå in och kika på Frufällans egen sida, där man kan kika in i de olika butikerna och få en liten inblick i vad som säljs där.

 

cutecolorsloveicon31

 

Nu ska jag ta och fota mina egna fynd från igår, och jag är såå himla nöjd med dem! 😀

 

Återkommer lite senare! Ha det gott så länge alla!

 

Översta fotot är lånat från frufällan.com, resterande är mina egna.

Vägbeskrivning och öppentider: http://www.frufallan.com/

 

 

 

 

 

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(4) kommentarer

  1. säger:

    Heej! Vad mysigt det ser ut, dit måste jag åka någon gång. Jag älskar loppisar och det ser ju fantastiskt fint ut. Det ska bli kul att se vad du har fyndat. =)

    Hur är det med er?! Njuter ni av vårsolen. Rocky kan ligga ute på gräsmattan i timmar och sola =) Ni kan väl komma hit och hälsa på någon helg? Hade varit kul för grabbarna och leka lite. Ni får väl ta en MC-tur hit =)

    Kram från Linda

  2. Annelill säger:

    Tog du kort på mig det märkte jag inte haha.

  3. säger:

    Oj vad mycket fint! Dar hade jag kunnat gatt loss garanterat! Fina fynd ocksa du hittade!

  4. Kul! Och bra vägbeskrivning på deras hemsida:) Om jag åker dit i höst så ska jag försöka komma ihåg att höra av mig till dig innan:)

    Söt Elliot!

Kommentarer är stängda.