Pyssel & handarbete

Pysselkväll!

pyssel1

 

Någon bakning blev det inte idag heller. Jag har i stället ägnat dagen åt att få ordning på Hräsvelgs hemsida. Hmm..ja, så gott det gick då.. smiley Men kvällen däremot, fick bli sockerblommornas kväll. Eftersom inte mina nya grejer ifrån Kakburken har hunnit komma ännu, så får jag köra på dom där eviga blommorna en omgång till. smiley Men den här gången lyckades jag i allafall komma lite närmare rosa när jag färgade in sugarpasten. Både Håkan och jag är övertygade om att färgburken är felmärkt! Det blir typ lila hur man än bär sig åt. Men den här gången blev det i allafall såpass ljuslila att man skulle kunna inbilla sig att det är rosa. Med lite god vilja…

 

pyssel2

 

 

I varjefall så har jag kommit på att det här med sockerblomstillverkning är ett regelrätt terapiarbete. Det spelar ingen som helst roll ifall man har bråttom eller är stressad. Det går inte att stressa med de här. Det tar den tid det tar, helt enkelt. Och tid tar det. 20 blommor ikväll, ca 2 1/2 timme. Men så är det ju liksom inte bara att stansa ut dem med en form som man kanske tror, och sen är dom färdiga. Det är bara den enkla början. Sen ska man sitta med den där lilla sylvassa kniven och putsa alla kanterna. Och det är det som tar sin lilla tid. Men det är också det som är skillnaden i mellan fina & slarviga blommor, så man gör det utan att reflektera över så mycket mer än att ”där gick ca 3 timmar av min torsdagskväll”. Hehe! Nä, skämt åsido, självklart tycker jag det är kul, annars hade jag ju aldrig gjort det. smiley

Nu gäller det bara att komma på en passande bakgrund till blommorna. Hur det blev får ni se i morgon när jag är färdig med cupcakes’n. smiley

//Indra

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...