Mat & Bak

Indra’s köttfärspiroger

indras-piroger

Jaha, så har vi då ätit mina experimentpiroger, och dom blev faktiskt riktigt goda!smiley Möjligtvis hade jag kunnat krydda köttfärsen lite mer, men nu vet jag ju det till nästa gång. smiley Dessutom är det ju en smart idé att kolla så att man har alla ingredienser hemma också, innan man sätter igång. *s* Så att stackars Håkan inte behöver åka direkt från jobbet till mataffären, och sen få vänta på maten halva kvällen. smiley

 

 

 

 

 

 

indras-piroger2

 

Receptet på pirogerna kommer här i allafall. smiley

Pirogdeg:

25 g jäst

3 dl vatten

2 msk olja

1 tsk salt

ca 9 dl vetemjöl

Fyllning:

500 g köttfärs

1 stor gul lök

200 g färska champinjoner

1 burk krossade tomater

Ananas i bitar

Riven ost

Kryddor efter smak

Gör så här:

Blanda ingredienserna till degen i en bunke och låt det jäsa i ca en halvtimme till dubbla storleken. Sätt ugnen på 250 grader.

Fräs upp köttfärsen i lite smör och krydda efter smak. Fräs även champinjonerna och löken. Blanda ihop allting i en separat bunke tillsammans med de krossade tomaterna.

När degen är färdigjäst, forma bullar och kavla sedan ut dem till runda plattor. Lägg lite av köttfärsblandningen på varje degplatta, toppa med lite ananas och riven ost, och vik sedan ihop plattan till en halvmåne. Kläm ihop kanterna ordentligt. Pensla med lite kallt vatten och grädda i ugnen ca 12-15 minuter tills brödet har fått en fin färg.

Servera med en sallad.

Smaklig måltid! smiley

// Indra

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...