Personligt

Loxy är sjuk! :-(

lilleman-sjuk1

 

Min älskling är sjuk! 🙁

 

Som jag skrev tidigare, så var han dålig i magen i morse och han har bara blivit sämre. Nu har jag sprungit ut och in med honom hur många gånger som helst och ändå har jag fått ägna förmiddagen åt att torka upp efter olyckorna här hemma. Han har varit väldigt orolig och pendlat mellan att vandra runt bakom soffan eller lägga sig och resa sig hela tiden, och han har inte kunnat slå sig till ro. Han har haft uppenbart ont i magen och dessutom mått illa, och allmäntillståndet har varit mycket nedsatt.

 

Men för ca en timme sedan gav jag honom både Diarsanyl och Zoolac och det verkar som han har börjat lugna ner sig lite. Han har äntligen hoppat upp i soffan och lagt sig till ro, och nu sover han för första gången den här morgonen. Ingen feber har jag kunnat konstatera, men jag tycker ”nackskinnstestet” visar på aningens vätskebrist, vilket inte borde vara så konstigt efter all diarré. Så han har fått risavkok och druvsockervatten, och det verkar som sagt som det kanske börjar stabiliseras lite. Nu var det en bra stund sedan han behövde göra några behov, så jag avvaktar en liten stund till. Men piggnar han inte till så blir det en tur till farbror Vetten idag. Lilla gubben, han blir verkligen urynklig när han blir dålig. Och jag blir tokorolig! 🙁

 

Det blir nog inte så mycket gjort här idag. Jag vill inte gärna börja bröta med dammsugare och annat nu, utan ge honom lite sovlugn i stället. Och sen ska jag iväg till affären och köpa kalvfrikadeller och morotspuré på barnmatsburk som han ska få i morgon, eller förmodligen till och med i övermorgon. Idag blir det ingen mat för min lilla skatt. Det är fasta som gäller.

Håll tummarna för att lilleman piggar på sig snart.

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(7) kommentarer

  1. säger:

    Men stackars liten.. Håller självklart tummarna för att han snart är frisk igen!

  2. säger:

    Hoppas han kryar på sig snart. Håller tummarna.
    Kram

  3. säger:

    vilken duktig sjuksköterska du är!!!
    Get well, get well soon lilla vovve.

  4. Cherlindrea säger:

    Tack för era snälla ord alla. Det har varit lugnt ett tag nu och sista turen ut ville han inte göra något, så det verkar faktiskt som om magen har lugnat ner sig lite. Men jag har inte riktigt bestämt mig för hur jag ska göra ännu. Det beror på om jag tycker han verkar uttorkad, då är det ju bara dropp som hjälper. Men jag hoppas på det bästa nu.

    Kramar till er!

  5. säger:

    Stackars lille Loxy..
    Hoppas han blir bättre snart lille gubben..
    Ja de blir så små o ynkliga o vi blir så oroliga =(
    Ge han massa pussar från oss..
    Tack ja jag blev jätte nöjd över både blomlådorna o vaxduken.
    Roligt att du oxå gillade dem =)
    Ha en riktigt go fredag eller så gott det går när lilleman är sjuk..
    Kramiz

  6. säger:

    Krya på dig sötaste lilla Loxy <3

  7. säger:

    Lilla Loxykillen:( Det var inte roligt att höra. Hoppas han blir bättre snart. Håller tummarna och tänker på er.
    Pussa guldklimpen från oss. Massa kramar

Kommentarer är stängda.