Allmänt

Falska brandskyddsinspektörer i Borås!

varning1

 

Jag satt och kollade igenom mina standardsidor här på morgonen och bland dom finns bland annat AB Bostäder i Borås. Där hittade jag något som fick mig att se rött!

 

För ett par veckor sedan ringde det på dörren här hemma och utanför stod en man som presenterade sig som brandinspektör från Räddningstjänsten. Han förklarade att dom kontrollerade brandvarnarna i området och frågade om det var okej att han kom in. Jag har haft brandinspektörer hos mig förut i tidigare bostäder och ifrågasatte inte det här en sekund. Oerhört klumpigt av mig, det medger jag. För vem som helst kan ju egentligen komma och påstå att han kommer ifrån olika myndigheter, och ber man inte om legitimation så får man nästan skylla sig själv när man ger främlingar tillträde till sitt hem. Det var just vad jag gjorde.

Mannen testade våra båda brandvarnare, konstaterade att dom fungerade som dom skulle och frågade sedan om vi hade någon brandsläckare. Han frågade om vi var intresserade av att köpa en, men gjorde sig inga större ansträngningar att sälja egentligen. Slutligen gjorde han några anteckningar i en pärm han hade på armen och försvann.

 

Idag läser jag det här på AB Bostäders hemsida:

 

Saxat:

”Vi har fått information om att det finns en eller flera personer som ringer på hos privatpersoner och säger att de vill kontrollera brandvarnaren. De ger intryck av att komma från Räddningstjänsten, och ibland vill de också påskina att de arbetar på uppdrag av AB Bostäder. Inget av detta stämmer. Det mest troliga är att det är försäljare från något företag som vill sälja brandvarnare och annan brandskyddsutrustning.

Entreprenörer som arbetar i AB Bostäders bostadsområden och i fastigheterna ska alltid kunna legitimera sig, och vi brukar dessutom alltid informera alltid våra hyresgäster i förväg när någon behöver tillträde till deras lägenhet eller något arbete ska utföras i fastigheten. Även Räddningstjänsten bekräftar att de inte arbetar på det här sättet:

– Räddningstjänsten agerar naturligtvis inte så här. Vi går inte runt hos privatpersoner och ringer på, säger brandman Per Sundbye. Dessutom har vi alltid uniform och legitimation när vi är ute, fortsätter han.”

 

***

 

Det kan mycket möjligt ha varit en försäljare, även om jag inte tyckte att han gjorde sig några större ansträngningar att försöka sälja. Det kan även ha varit någon som ser till att få tillgång till bostäder för att kunna se sig omkring och bilda sig en uppfattning om vad som finns där av värde….

Självklart ska man inte måla en viss person på väggen det första man gör, men en sak är i allafall säkert – något var han ju ute efter.

 

För er i Borås som ännu inte haft besök av ”Brandinspektören” – häng inte upp er på att det är AB Bostäder som går ut med den här informationen, och att vissa av dem utger sig för att jobba på uppdrag av bostadsbolaget. Vi har en helt annan hyresvärd och har ändå fått besök.

 

Ett tips! Gör inte samma misstag som jag. Kräv legitimation om dom kommer!

 

 

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(2) kommentarer

 1. säger:

  Usch sånt är ju riktigt obehagligt 🙁
  Ni får hålla stenkoll på att låsa dörren om er nu för det låter som lureri för att kolla upp lägenheter innan ”dom” slår till. Fy och usch 🙁

  Hoppas din dag har vart bra annars. Kolla in min blogg på dom sista korten och även min döläckra skor ,nya från idag 😉

  Klännigen du lade upp innan var fantastisk! Verkligen, verkligen VILL HA 😉

  pussar

 2. Cherlindrea säger:

  Nicole: Jag tror inte att det ska vara nån större fara, men visst – man ska ju inte ta några risker. Och vi lämnar aldrig dörren olåst numera. Det gjorde vi alltid när vi flyttade hit, typ när man gick ut med Loxy, till tvättstugan osv. Men så började fler och fler märkliga grannar flytta in, så numera låser jag bara jag ska utanför dörren i princip. Sorgligt att det ska behöva vara så…

  Visst var klänningen helt underbar! 😀 Vill verkligen HA! Tänk om man kunde sy kläder… *suck* 🙂

  Pussisar!

Kommentarer är stängda.