Vardagsbetraktelser

Söndagsbrunch på Deli etc. …igen! :-)

delikollage2

Lite sent ute med bilder i vanlig ordning, men vi var ju på söndagsbrunch på restaurang Deli etc. i söndags igen. Det är verkligen ett tokmysigt ställe! Så där lite lagom ruffigt med kala betongväggar och enkla bord, inga konstigheter, men med suverän mat! För en hundring så får man gå plocka hur man vill i en underbar buffé med både varmt och kallskuret, sallader, pasta, grönsaker, kyckling, olika sorters hembakat bröd, ostar..ja, you name it. Och en bit längre in, (stället består av 3-4 rum och små nischer eller vad man nu ska kalla det) finns en skänk med olika sorters dricka och efterrätterna, som i söndags bestod utav chokladpudding med vispgrädde och våfflor med sylt, som man står och gräddar själv när det är dags för dessert.

delikollage3

Det är ett sånt där härligt avslappnat ställe, där man gärna sitter kvar och småpratar en bra stund. Dessutom är det ett mysigt sätt att tillbringa en annars gråtrist söndag i stället för ensamma hemma på varsitt håll, tycker jag. Innan jag såg annonsen i en tidning, så hade jag inte ens tänkt på att det kunde vara en restaurang där.

delikollage11

Från början var det nämligen bara en butik som sålde delikatesser ifrån bland annat Italien och Frankrike. Det gör dom fortfarande, parallellt med restaurangen. Och man blir precis lika lyrisk varenda gång man går runt där och kikar. En massa spännande saker i delikatessdisken, plus mängder av olika kryddor, smaksatta olivoljor, kaffebönor, årgångschoklad, pesto och marmelader i hyllorna. Den här gången köpte jag faktiskt med mig en sak innan vi gick hem. Ett paket med ytte-pyttesmå maränger, typ drygt en centimeter stora, som kommer bli perfekta som dekoration på cupcakes. smiley

Ser redan fram emot nästa söndagsbrunch. smiley

// Indra

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...