Allmänt

Morgonkaffe…

kaffekopp1

God morgon! Idag får det bli en liten bild på min kaffekopp så här på morgonen. Loxy sover som ett litet murmeldjur under mitt täcke, så jag hade inte lust att störa honom bara för att fota en yrvaken hundstackare till en blogg. smiley

Men den här muggen betyder mer än bara nåt att dricka kaffe i för mig. När jag var 15 år fick jag en lila mugg med blommor i en hjärtformad krans på, utav min mamma. I alla år har jag sedan alltid druckit mitt kaffe eller tea i den muggen. Och den höll länge under min kärleksfulla omvårdnad. smiley Först för ett par år sedan gick örat sönder på den i disken, och då hade jag haft den i, tro det eller ej, 20 år! smiley Nu är den lagad men får numera stå som prydnad i köket.

Ungefär i samma veva kom den här underbara rosablommiga muggen in i mitt liv. Det är min mormors gamla mugg, som hon alltid drack sin morgonvälling i förr. Jag är inte alldeles säker, men jag tror att hon fick den då av min moster Marita. Och när min älskade mormor lämnade oss, så blev det ju en del saker efter henne som vi tog vara på, och den här muggen kände jag att jag ville ha som minne. Och faktum är att jag tänker en liten stund på min mormor varenda gång som jag häller upp kaffet i den här muggen, så förknippad är den med henne för mig.

Så, det var lite mugg-kuriosa så här på morgonkvisten. smiley Har du någon favoritmugg som du alltid dricker ur, eller tar du lika gärna vilken som helst?

Hoppas du får en fin dag idag!

// Indra

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...