Hej på er!
Som jag skrev igår så ägnade jag dagen åt lite inläggningar och annat gott i matväg. 😀
Receptet på pressgurkan har jag lagt upp här tidigare, och vad det gäller den inlagda sillen, så använder jag mig helt enkelt av receptet som står på burken med inläggningssill.
Men den andra jag gjorde igår – den krämiga romsillen – har jag gjort efter ytterligare ett recept uppe ifrån Härnösand och för den som tycker om Skagensill eller andra liknande röror, så är den här sillen ett måste! Superlätt att göra, du fixar ihop den på 10 minuter, och den blir såå bra! 😀
Här kommer receptet för den som vill prova, men kom ihåg att göra den i tid, eftersom den ska stå och dra i ett dygn före servering.
Krämig Romsill
Du behöver:
1 burk inläggningssill, 420 g varav 210 g sill
1/2 finhackad rödlök
2 dl créme fraiche
2 msk äkta majonäs
1 knippa hackad dill
1 liten knippa hackad gräslök
100 gram röd stenbitsrom
salt och vitpeppar
Gör så här:
1. Skölj filéerna, låt rinna av väl och skär sillen i 1 centimeter breda bitar.
2. Blanda samman rödlök, créme fraiche, majonäs, örter och stenbitsrom. Smaka av med salt och peppar.
3. Vänd ner sillbitarna och låt det stå i ca 1 dygn.
4. Servera till sillunch eller som förrätt i små portionsglas, dekorerade med en klick stenbitsrom och en dillkvist.
Lycka Till! 😀
Hej vännen!
Nu så har jag öppnat min blogg. Men vad jag får ångest när jag ser din blogg. Då får jag ju tänka att du har hållt på i några år. Min är ju bara i babystadiet ännu :o)
Kolla även att jag har länkat till din blogg :o)
Vi får höras för jag behöver nog lite hjälp om du har lite tid över.
Vi hörs vännen!
Kramar från hu på ÖA
Ett litet tips.. med lågkolhydratmat behöver man inte motionera ett dugg, man går ner i vikt och blir friskare ändå:)
Skaldeman och lotsfeldt skriver bra om detta, i bl.a boken ’fettskrämd’, om hur kroppen inte går ner i vikt på motion så länge man äter socker och kolhydrater. Det stämmer har jag märkt för jag är bara ute på promenader, men motionerar och tränar ingenting, men mår ändå sååå mycket bättre.. klart värt att prova!
Men vanor är tuffa, jag vet. Tänk på om du gillar att mata folk med kakor för att du tycker om att de tycker om dig.. dina kakor?
Är det värt att offra din egen hälsa för? Du kanske kan bli omtyckt för en massa andra bra saker?
Jag hade själv några år som jag höll på och bakade och gjorde god mat för jag ville vara en bra fru och att alla skulle tycka om mig, men det funkar ju inte i längden. Man blir bara trött och tjock och stissig på sockret, för att inte tala om hur tomt det blir i plånboken..
Köp ägg, smör och kött för pengarna istället och få sömnen tillbaks?
Förlåt om jag är påstridig men det är va ren omtanke, och jag tror verkligen du skulle må så gott av att prova.. 4 veckor?
Skaldeman ch Litsfeldt ska ´det vara, flåt
har aldrig gjort själv