Allmänt

Skogens guld – kantareller eller hjortron?

kantareller1

 

Solig morgon på er alla!

 

Den här härliga högen kom Håkan hem med idag när han kom ifrån jobbet! 😀 Tyvärr såg han av alla fotspår att döma, att han inte var först på plats på sitt ”hemliga” kantarellställe i år, men lite fick han ihop i allafall. =)) Jag funderar på om vi inte ska ta oss ut och leta lite mer idag men det bästa är ju alltid att ha några ställen man känner till och det har inte vi här i Borås. Det här stället visste han om sedan tidigare, när han bodde i trakterna runt Såtenäs. Och när jag bodde i Örebro så kände jag och min bror till ett ställe som var fullkomligt galet fullt med kantareller ett år. Vi kilade iväg på vinst och förlust en dag, med en Ica-kasse i näven eftersom vi inte hade nåt annat och egentligen inte förväntade oss att hitta så mycket. Min kompis, som jag delade lägenhet med då och hennes pojkvän, skrattade bara när vi gav oss iväg. Efter några timmar kom vi hem med hela Ica-kassen proppfull med kantareller. 😀 Kompisarna bara stirrade på diskbänken när vi öste upp allt, tog en Ica-kasse och stack iväg dom också. Några timmar senare var dom tillbaka med en full kasse dom också. 😛 Vi hade svamp så vi kunde föda ett helt kompani den vintern..haha!

 

Jag tänkte på en sak. Man brukar ju säga Skogens guld, men gäller det kantareller eller hjorton? Eller säger man det om båda två?
Jaja, en liten fundering bara. 😉

 

Nu ska jag ställa mig och borsta rent svampen och förvälla en del av dem så jag kan frysa in. Resten ska vi smörsteka till lunch idag. 😀
Min kära mor är dessutom här, så jag ska försöka vara lite social med henne också. *s*

 

Ha en jättefin dag alla, och på återseende lite senare!

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(5) kommentarer

  1. Mmmm.. smörstekt:)

  2. säger:

    Hej! Åh tack så mycket själv:) Sånt gör en alltid glad att höra! 😉 Titta gärna in igen!

    Du skrev att du har vart veg och aktiv i djurens rätt i många år, hur kommer det sig att du slutade med det ? 🙂

    Min kväll var fin, somnade för sent bara 🙁 Hoppas du hade en fin kväll iaf 🙂 Ta hand om dig! Kram

  3. säger:

    För min del tycker jag nog att hjortron är skogens guld.. Men Kantarellstuvning är ju inte så tokigt det ehller. 😉

  4. säger:

    Hej! Vi kom också precis hem med lite svamp. Vi har hittat lite ställen här i Rångedala men inte några större mängder än så länge. Det är så kul att plocka svamp =)

    Såg att Loxy har varit dålig, värmeslag är sånt man inte tänker på att dom kan få. Bäst att börja tänka på det. Rocky har fått öronskabb och öroninflammation, det är katten som har smittat honom med det. Hur jobbigt som helst att hålla på med droppar och grejer för både honom och katten.

    Hoppas du får en skön helg! Kram Linda

  5. Hej vännen:) Det var ett tag sen;)
    Åh så gott med kantareller:D Jag ääälskar det! Såå gott med stekta kantareller och bara lite havssalt till:)
    Ha en superbra dag:) Kram<3

Kommentarer är stängda.