Allmänt Mat & Bak

Pasta & Arrakbollar

pasta-arrak1

 

Ja, inte tillsammans dock. 😉 Men jag lyckades faktiskt rota fram ännu lite fikabröd till kaffet efter maten, men nu vet jag säkert att allt är slut. Det enda som fanns kvar var några ensamma stackars arrakbollar. Men goda till kaffet var dom. 😉

Middagen idag blev litegrann vad köket har att erbjuda. 😛 Jag hade lite saker som jag var tvungen att ta hand om nu, så jag slängde ihop en egen liten rätt, liknande min så kallade ”Sleva i sig-gryta” som jag alltid gjorde när jag var yngre. 🙂 Men även om det är enkelt så är det här otroligt gott och idag var inget undantag, speciellt som jag gjorde lite annorlunda med den.

Hur som helst; vill du testa min enkla pasta så kommer receptet här:

 

Bacon- och svamppasta

 

Du behöver:

 

1 paket bacon (jag brukar ta färdigskuren)

1 gul lök

1 burk champinjoner

1/2 aubergine

1 bit mozarella

valfri pasta

 

Gör så här:

 

Sätt på en kastrull med vatten och lägg i pastan när vattnet börjat koka.

Sätt ugnen på 200 grader. 

Hacka löken fint och stek den mjuk i smör, den ska inte få färg. Finhacka champinjonerna och fräs dem tillsammans med löken. Häll över löken och champinjonerna i en skål.

Skiva auberginen och skär varje skiva i fyra delar. Lägg bitarna i en stekpanna med smör och låt den stekas mjuk och få lite färg på svag värme. Lägg över även auberginbitarna i skålen med det andra.
Fräs till sist upp baconet men låt det inte bli hårt. Blanda alla ingredienser ordentligt.

 

Ta av pastan och låt den rinna av i ett durkslag. Lägg i ett par klickar riktigt smör och låt det smälta i pastan. Blanda pastan med baconröran och lägg alltihop i en ugnsfast form.

Skiva mozarellan och lägg bitarna över pastablandningen. Ställ in formen i ugnen i ca 15 minuter eller tills mozarellan har smält ordentligt.
Passa noga på så den inte bränns vid. Ta ut formen och blanda runt den smälta osten i pastarätten.

 

Smaklig måltid! 😀

 

Nu ska jag återgå till tv’n och ”CSI Miami” som går på 9:an just nu. Ha en kanonkväll alla och på återseende!

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...