Allmänt Skönhet & hälsa

Lördagens outfit & liten blonderingsskola.. ;-)

lordagens-outfit1

 

Hej hopp på kvällskvisten alla!

 

Eftersom jag har fått lite förfrågningar om  hur hela min outfit såg ut i lördags, så tänkte jag passa på att lägga upp några av bilderna som min kära mor knäppte på mig när jag kom hem från festen på kvällen. Som nämnt tidigare så var migränen orsak till min tidiga hemgång, så försök ha överseende med att jag ser halvdöd ut. *s*

 

Men jag hade i allafall helsvart på mig i lördags. Ett par svarta byxor i stretch från Gina Tricot, en långärmad tunika i något slags silkigt syntetmaterial från Hot Top (en butik här i stan som inte finns längre) och svarta högklackade ankelboots från Skopunkten. Och så självklart mitt älskade midjebälte med nitar som jag fått av min lillasyster! 😀 Svarta halsband ifrån H&M och Smycken Online.

 

En liten bild med Lilleman och Pellis fick också slinka med på ett hörn. Gosekillarna! 😀

 

 blondering11

 

Och medans jag ändå är igång – jag fick även en fråga angående min blondering, och det är alltså Håkan numera som fixar mitt hår. 😀
Frågan gällde bland annat hur jag gör, och om den fungerar som vanlig färg.

Och ja, det här är precis som en vanlig hårtoning eller hårfärg. Jag har valt en nyans som bara bleker håret 1-2 nyanser, för jag vill inte ha det för vitt. Been there, done that. Då ser jag hellre att hårrötterna är lite mörkare i stället, det ser helt enkelt mer naturligt ut, tycker jag.

När jag bleker håret numera så är det endast utväxten jag tar, aldrig något på längderna. Jag brukar försöka göra en nyblekning var annan månad ungefär, men den här sista gången var det lite längre i mellan så utväxten var ganska ordentlig. Hur som helst så gör jag (eller ja, Håkan då.. 🙂 ) så att han först gör en mittbena och applicerar blonderingen på utväxten i benan och ca 1 centimeter utanför utväxten. Sedan gör han en parallell bena till höger bredvid den första med kanske 1-2 cm mellanrum och lägger på blonderingen i den nya benan. Det är viktigt att man inte gör benorna med för långt mellanrum så att inte allt hår blir genomfärgat.
Ja, sedan fortsätter han på samma sätt ner utefter hela sidan med parallella benor och lägger efter hand det färgade håret (i mitt fall inte hårlängderna som sagt) över till vänster sida, tills han kommer längst ner till sidan av nacken. Då lägger han över allt färgat hår till höger igen och börjar från början uppe vid den första benan, men går denna gången ner mot vänster sida med parallella benor.

 

När hela utväxten är ordentligt täckt och fuktig, den här blonderingen ska appliceras på torrt hår, så får den verka i minst 25 minuter beroende på ursprungsfärg. Dock max 40 minuter.
Efter nästan hela verkningstiden ska man egentligen kamma ner blonderingen i längderna och låta den verka där i ytterligare 5 minuter, men det gör aldrig jag. Dels skulle jag förmodligen aldrig få en kam genom håret med blonderingen i, utan att tova till det för mycket. Och dels är det ju så himla noga att man aldrig tar ur blonderingen för tidigt, för då riskerar man att få orange-gula nyanser. Och därför vill jag inte riskera något genom att bara låta produkten sitta i så kort tid. Det har alltid funkat bra ändå, och jag har inte märkt av några markanta skillnader. När verkningstiden är slut så fuktar jag bara håret, arbetar upp ett lödder och sköljer sedan ur det noga. På samma sätt som man gör med vanlig hårfärg tror jag.

 

Jahapp, det blev en lång förklaring, men så här gör jag i allafall. Eller ja, Håkan då. 😉 Jag har alltid fixat mitt hår själv förr om åren, men det blir såå mycket bättre nu när jag får hjälp, framför allt med bakre delen som är en smula svår att se själv. 😛

Den här sista färgen jag valde är jag riktigt nöjd med, och kommer definitivt att använda den härdanefter. Det är dessutom ingen stark blekning med pulver att blanda i som i de tidigare jag har haft, utan enbart en tub med créme och en flaska med framkallningsvätska som man blandar, även det precis som med en vanlig hårfärg.

 

50

 

 Nu ska jag kika på ”CSI Miami” som börjar kl.20 på 9:an. Och efter det blir det ”CSI NY” på 5:an kl.21. Det är en riktigt härlig CSI-kväll och i första reklampausen ska jag plocka fram lite kex, brie och fikonmarmelad som vi ska gotta oss med ikväll. 😀

 

Hoppas ni får en supermysig måndagskväll ni också, och på återseende – antingen lite senare, eller i morgon bitti.

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(3) kommentarer

  1. Ååå du är grymt snygg.
    =D

  2. Ditt hår är jättesnyggt! Fin outfit också:)

  3. katti säger:

    tusen tack! Du är jättesöt på bilderna! Det var bara bra att du förklarade mer ingående hur man gör så att man förstår ordentligt hur det går till! (jag hatar att gå till frissan nämligen och vill helst färga hemma) Det jag grubblar lite på var att borde inte den där färgningen av benorna ta lång tid för Håkan att göra, och hinner man göra färdigt den sista biten innan tiden ”går ut” i den del man gjorde först? Sen undrar jag också vad du har för färg på håret? Måste den sitta i längre ju mörkare hår man har? kramar!

Kommentarer är stängda.