Hej på er!
Jag kollade igenom bloggen och såg att jag faktiskt inte har lagt upp mitt recept på Kärleksmums som jag alltid använder.
Det här receptet fick jag för massor av år sedan, och trots att jag har testat flera andra under åren, så återkommer jag alltid till detta som jag tycker blir absolut bäst.
Så nu tänkte jag dela med mig av det. 🙂 Här kommer således receptet på Kärleksmums!
Du behöver:
2 ägg
2 dl socker
2 1/4 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk kakao
2 tsk vaniljsocker
drygt 1 dl mjölk
75 gram smör
Chokladglasyr
2 dl florsocker
1 1/2 tsk kakao
1 tsk vaniljsocker
1 msk smält smör
Lite kallt bryggt kaffe
Gör så här:
Smält smöret. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Blanda mjöl, bakpulver, kakao och vaniljsocker och tillsätt detta till ägg/sockerblandningen. Häll mjölken i det smälta smöret och tillsätt detta sist till smeten.
Grädda kakan i en smord och ströbrödströdd låg form, t.ex. långpanna, i 200 grader, 15 minuter.
Glasyren
Blanda alla ingredienserna utom kaffet i en skål. Rör försiktigt i det bryggda kaffet droppvis tills såsen får en bredbar konsistens. Bred såsen över den gräddade och avsvalnade kakan.
Strö kokosflingor över.
Lycka till! 😀
Åaaajjjjjj hemska bildtortyrerska! Det är den goaste kakan jag vet!! Ihop med hallongrottor då… 😉
åh, nu blev jag ju så sugen.. mums så gott de ser ut!
Hoppas ni haft en bra dag?! KRAM