Allmänt Djur

Vilse i foderdjungeln!

foderdjungeln1

 

God förmiddag på er därute!

 

Jisses, vilken morgon jag har haft!

 

Jag har suttit i telefon med en väldigt trevlig expedit på My One här i Borås, som har sprungit runt och jämfört deras olika hundfoder, klämt på påsarna för att känna hur stora bitarna är, läst på allehanda olika innehållsförteckningar osv. osv.
Nutro Choice, som Loxy har ätit i flera år nu, har nämligen slutat säljas i Sverige – så himla typiskt, när man äntligen hittat ett foder som funkar för honom och hans känsliga mage. Så nu har man alltså fått börja leta runt igen efter ett lämpligt torrfoder. Jag är lite petig när det gäller fodret och vill inte ha något med en massa tillsatser, massa spannmål, massa konserveringsmedel osv. Jag har fått lite olika tips från folk och hade skrivit en lista med fyra olika foder, James Wellbelowed, Orijen, Advance och Nutra Gold, som ska vara bra foder och en passande ersättning för Nutro Choice – och så har dom inte ett enda av de fyra fodret på My One. Däremot hade dom en uppsjö av foder som jag inte vill ha.

Efter många om och men så stod valet mellan två foder – Purina Pro Plan och Standardt, och eftersom Pro Plan är det enda av de två som har fodergaranti ifall Loxy inte tål det, så fick det bli det.
Sagt och gjort – Håkan åker iväg till My One – och ringer efter typ 10 minuter. Då står han vid Pro Plan-hyllorna och har typ 15 olika varianter att välja bland. Det ska vara vuxen, säger jag. Bra! Då har vi dragit ner mängden till 5 olika varianter. *s*

Till sist enades vi om ett foder och nu gäller det bara att Loxy tycker om/tål/kan äta detta – annars är det bara att försöka leta vidare. Det är tydligen större bitar i det här än hans gamla, eftersom det fanns en ”minivariant” där som inte finns i detta fodret. Dessutom har han fått prova detta tidigare, när mamma köpte det. Det åt han inte överhuvud taget, men det var laxsmak på det, så jag hoppas att lamm&ris faller den lilla herren mer i smaken… 😛

Jisses, säger jag bara! Det här med foder är verkligen en djungel! Funkar inte det här fodret nu, så får vi helt enkelt börja beställa från Foderbilen. Dom har ju i allafall alla de sorter som jag var ute efter. Men det var lite kris nu, så vi hade helt enkelt inte tid att vänta på en leverans. Dessutom tycker jag att det är smidigare att bara kunna åka till My One och handla eftersom vi inte köper några megamängder varje gång precis. En tvåkilospåse räcker ganska länge till min lilla skvätt om man säger så. 😉

 

Jaja, nu blir det i allafall Purina Pro Plan Lamm&ris adult, och jag hoppas att det funkar. Är det någon som har provat det och har några åsikter om fodret? Eller har något annat tips att dela med sig i foderdjungeln? Jag tar tacksamt emot. *s*

 

Nu ska jag börja göra i ordning här hemma, så jag kommer i kapp mig lite. Hela morgonen har gått åt till att dividera om alla j**a hundfoder. *skratt*

 

Ha en jättefin dag alla, och på återseende lite senare!

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(2) kommentarer

  1. En hel vetenskap! jag fick provpåsar av James Wellbelowed som jag gav bort och det verkade vara ett fint foder:)

  2. Vi beställer mat från Olivers. http://www.oliverspetfood.se.
    Det fungerar väldigt bra. Både T & S har lite knepiga magar på olika sätt och Asta är rätt kräsen, men Olivers gillar de väldigt. Och de verkar må väldigt bra av det.
    En anna bra sak med demär att man kan beställa provpåsar gratis. Mkt praktiskt.

    Sen vet jag att Hill skall vara väldigt bra det med.

    Hoppas du hittar något bra.

Kommentarer är stängda.