Personligt

Lite funderingar över det här med sömnproblem…

nattljus1

 

Visst är det märkligt…

Här var jag så trött på kvällen efter dagens bak och flera nätters dålig sömn att jag inte ens orkade titta klart på filmen. Det enda som hägrade var sängen och att få sova. Och visst somnade jag så fort jag lagt huvudet på kudden – i ungefär 10 minuter. Sen ansåg tydligen min hjärna att den hade fått vad den behövde i sömnväg för sen dess har jag varit klarvaken. Och jag är inte ens trött. Klockan är snart tre på natten och normala människor borde liksom sova nu, eller åtminstone vara toktrötta efter en hel dag med bakning och andra saker, men icke!

 

Näe, vad det måste vara trist för er att lyssna på mitt sömntjat hela tiden. Men det blir förstås så att det upptar mina tankar en del när det strular så här. Jag är ju liksom ganska medveten om att man tar stryk hälsomässigt när man sover så här lite även om det kanske inte märks just nu. Men förr eller senare kommer sviterna, och det kan ju bli ganska allvarliga sådana. Om inte annat så finns det ju något som kallas skönhetssömn, och jag är faktiskt såpass lagom fåfäng att jag helst vill ha den där sömnen. 😉 Men självklart finns det mängder med andra viktiga skäl också.
Många har frågat mig här på bloggen om jag inte har några sömntabletter och jag har fått många tips och råd om hur jag ska göra för att kanske kunna sova bättre. Tyvärr hjälper inte de vanliga sätten mot sömnlöshet, eftersom det här inte är någon vanlig variant. En orsak till sömnlöshet är ju ofta stress, oro, ångest, depression och liknande. Men i mitt fall handlar det inte om något av de här. Mina sömnproblem är neurologiska, enligt läkarna en följd av min skada jag fick av olyckan jag råkade ut för som ledde till min epilepsi. Och jag har ju märkt själv att sömnrubbningarna är förknippade med ep’n och migränen – de två ligger ju också väldigt nära varandra. Så…så mycket vet jag ju. Men frågan är ju; varför? Vad är det som pågår i skallen när man bara inte kan somna? Brist på något ämne? Någon spärr nånstans? Jag kan inte påstå att jag är särskilt rädd eller ens orolig, men jag är däremot ganska nyfiken. Vad är det som pågår därinne egentligen? Hjärnan är minsann en fascinerande anordning.

 

Men som sagt – jag kan tänka mig att det är ganska tråkigt att läsa om alla mina upprepningar hela tiden. Dock…själv känner jag mig oftast bättre rent irritations- och frustrationsmässigt när jag har skrivit av mig här på nätterna, och valet vad som ska skrivas här är ju mitt. 😉 Så scrolla bara förbi om ni är less på att läsa om min knasiga sömn. *skratt* Det kommer annat som förhoppningsvis är mer läsvärt i morgon bitti. 😛

 

Nu ska jag ta och göra ett nytt försök, om inte annat så för att få mig lite vila.

Hoppas ni andra sover gott därute i allafall och får en fin morgon!

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(1) kommentar

  1. Och fibromyalgi som gör att man har svårt att få djupsömn..

Kommentarer är stängda.