Allmänt

Min vackra Azalea!

min-azalea1

 

God eftermiddag på er alla!

 

Den här vackra Azalean kom mitt hjärta hem med idag. 😀 Jag ville ha en ny blomma till köksbordet, det såg så tomt ut där efter att jag plockat undan en orkidé jag hade där tidigare. Och så fick jag den här i stället och jag älskar den! Det var så längesen jag hade en Azalea. Och så i min färg också förstås.. 😉

 

Jag har bakat idag igen, men bara en sak – Macarons. =))

Och idag blev dom hundra gånger bättre än sist, men några skönheter kan man ändå inte tala om.. *skratt* Jag har gett mig 17 på att jag ska klara av att göra såna där jämna, runda och släta macarons som jag visade på bilder härom dagen, men det är helt klart ett tag kvar dit. Idag var dom i allafall inte helt platta som sist. 😛 Jag var petnoga med smeten, silade mandeln för att ta bort eventuella omalda småbitar, vispade marängen nästan 10 minuter, färgade direkt i marängen för att slippa röra för mycket efteråt och lät kakorna vila på plåten i drygt 40 minuter. Så den här gången fick jag runda och höga kakor med torr yta och seg inuti, och jag slapp slita sönder dem på bakplåtspappret för dom fick stå och svalna länge innan jag gav mig på dem.

Visst, man ska aldrig slarva med bakverk – recepten är ju gjorda för att det ska bli som bäst. Men man kan ändå skynda sig lite, småfuska lite ibland och så vidare – dock inte med macarons. Dom måste man helt enkelt vara toknoga med!

Det är snart dags för ytterligare en provsats, men först måste vi äta upp lite av det jag har gjort. Jag har inte plats i frysen. *s*

 

*

 

Det var i allafall dagens lilla ”projekt”. Efter bakningen tog jag med mig en påse lussekatter och kilade ner till mamsen. Så där har jag varit en stund idag, och låtit lilleman busa med Pellispricken. 😀 Nu har jag vilat en stund och ska snart sätta igång med middagen. Det blir rödspätta med remouladsås idag. =))

 

Hoppas ni har haft en fin dag, och får en mysig fredagskväll!

Ser fram emot spännande Idol-finalen senare. 😀

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(2) kommentarer

  1. annelill säger:

    Vist är blommorna underbara! Jag fick en azalea varje jul av min pappa……Din morfar, sedan har jag bara älskat dom.
    Puss och kram.

  2. säger:

    oj vilken fin blomma.. Sådär lyckas jag inte få nån, mina dör bara – så fort dom kommer innanför dörren här. Vet inte om de beror på mig? eller om de beror på att vi bor så att vi BARA (trist nog) har fönster åt norr.

    kram å ha en mysig kväll.

Kommentarer är stängda.