Allmänt Djur

Varning för kattsand!

busvovvar7

 

Hej därute alla!

 

Det här har varit en milt sagt märklig dag. Ingenting har blivit som planerat, och periodvis har det varit riktigt jobbigt.

När vi gick ut med hundarna tidigare så kräktes helt plötsligt Boss, rakt ner på marken när jag höll honom i famnen. Och sen fortsatte han att kräkas en lång stund. Jag blev mer och mer stressad och såg ju att han blev slö och trött. Dessutom kved han och gnydde och hade uppenbart ont i magen. Jag ringde och ringde för att få tag i min syster, men hon hade telefonen avstängd under tiden hon var och skrev lägenhetskontrakt. Till slut ringde hon själv, och då hade Boss piggnat till en aning och kräktes inte längre. Vi beslutade oss för att avvakta en halvtimme och se om han blev bättre. Och det har han faktiskt blivit. Jag ska ge honom lite Probiotika nu och se om det hjälper lite, men han är avsevärt piggare och som sagt, inga kräkningar på över en timme nu.

Vårat hem är ju minutiöst Loxy-säkert, så det verkade ju omöjligt att han fått i sig något här hemma. Men det hade han – en sak som Håkan tack och lov kom att tänka på. Lite tidigare idag var han inne i badrummet och..hrmm..käkade ur kattlådan. *urrrkk* Hur som helst, han fick med all säkerhet i sig även kattsand, som ju sväller av fukt. Så jag är ganska säker på att det är där vi har orsaken. Så nu får jag försöka komma på nåt sätt att hålla honom ute från toaletten, samtidigt som katten måste kunna komma in. Det hade ju varit enkelt avklarat med en grind eller nåt – om man hade en labrador eller liknande. Men en chihuahua springer ju lika lätt igenom spjälorna som en katt. Så jag får se hur jag ska lösa det där. Kom gärna med massa smarta tips om ni har. 😉

 

Nu ligger Bossisen och sover i allafall, och verkar vara mycket lugnare. Usch, sånt här är ju absolut det sista man vill ska hända med en hund som man är hundvakt till. 🙁  Jag kommer nog inte släppa honom med blicken förän min syster hämtar honom i morgon.

 

Här kommer i allafall lite bilder från tidigare idag, när busgrabbarna var i full gång. Det blir inget mer av sånt här nu, för nu får Boss ta det lugnt tills han är helt bra.

 

busvovvar6

 

busvovvar5

 

busvovvar4

 

busvovvar3

 

busvovvar2

 

”Vaddå bråkiga??? Vi vänslas ju bara lite…” 😉

 

busvovvar1

 

 

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(2) kommentarer

  1. Stackars Boss!

  2. säger:

    Vilka busgrabbar på korten! 🙂 *hihih* Så söta så! 🙂

    Usch kattsand lär inte varit någon hitt! Urk!

Kommentarer är stängda.