Allmänt

God morgon ute i snön…

loxy43

 

God morgon på er där ute i stugorna!

 

Då var det en ny dag. Inte så  mycket snö som man hade väntat efter alla varningar, det verkar som snöovädret har gått förbi Borås på nåt sätt. Lite har det ju kommit förstås, men inga mängder. Däremot läste jag på aftonbladet.se i dag att det har varit redigt kaos på många andra ställen i landet. Hoppas nu vår resa i morgon går bra. Det är aldrig kul att ge sig ut på snöiga vägar i jultrafiken, men vad 17 ska man göra? Vi kan ju inte flyga iväg liksom.

 

bocken_1100835w

 

Och så var Gävlebocken nedbränd igen.

I natt runt tre-tiden när bevakningskamerorna låg nere sattes den i brand, och nu står bara stommen kvar, kan man läsa på aftonbladet.se. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om det där…

Jag menar, visst är det sjukt trist att den bränns ner efter allt jobb som faktiskt har lagts på den, och det är ju dock meningen att den ska stå där till prydnad. Dom sätter ju inte upp den för att ge nån tjomme material till en nattbrasa liksom. Men samtidigt har det här nedbrännandet nästan blivit en lika stor tradition som själva bocken. Det är kanske att ta i, men undrar om det inte hade känts lite som ett antiklimax om den hade fått stå kvar tills dom tvingats plocka ner den. 😉 Den har ju fått stå orörd vissa år, men inte är det många jämfört med hur många år den har funnits. År 1966 sattes bocken upp första gången, och sedan dess har det bränts upp mer än den har fått stå kvar.

Vi får väl se om det dyker upp någon ny i år, men det lutar tydligen åt att det inte gör det. Jag tycker ju i allafall att den kunde ha fått stå kvar några dagar till. Tråkigt när dom ger sig på den bara efter några dagar.

 

Nehepp! Nu ska jag göra mig i ordning här. Om lite drygt en timme ska jag in till stan.

Ha en fin dag alla, och på återseende lite senare!

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...