Det är vad som kommer att serveras här hemma idag. Ugnsbakad laxfilé med smaksatt creme fraiche, dill & gräslök. Här kommer receptet om någon har idétorka till middagen idag.
Till 2 personer:
2 laxfiléer, skinn och benfria
10 g smör eller margarin
Citronkoncentrat
1 knippe dill
1 knippe gräslök
Creme Fraiche – charlottenlök och gräslök
Gör så här:
Värm ugnen till 175 grader. Lägg filéerna i en smörad ungssäker form. Salta dem lite på bägge sidor. Droppa lite citronsaft över varje filé. Klipp till dillen och gräslöken och strö över filéerna. Avsluta med ca 1 matsked creme fraiche uppe på varje filé.
Baka fisken i ugnen i ca 15 minuter eller tills den känns färdig. Servera den genast direkt ur formen med ett gott bröd och en fräsch grönsallad. Kokt potatis är också jättegott till.
Smaklig måltid!