Mat & Bak

Dagens middags-tips: Ugnsbakad laxfilé

mat2

Det är vad som kommer att serveras här hemma idag. Ugnsbakad laxfilé med smaksatt creme fraiche, dill & gräslök. Här kommer receptet om någon har idétorka till middagen idag. smiley

Till 2 personer:

2 laxfiléer, skinn och benfria

10 g smör eller margarin

Citronkoncentrat

1 knippe dill

1 knippe gräslök

Creme Fraiche – charlottenlök och gräslök

Gör så här:

Värm ugnen till 175 grader. Lägg filéerna i en smörad ungssäker form. Salta dem lite på bägge sidor. Droppa lite citronsaft över varje filé. Klipp till dillen och gräslöken och strö över filéerna. Avsluta med ca 1 matsked creme fraiche uppe på varje filé.

Baka fisken i ugnen i ca 15 minuter eller tills den känns färdig. Servera den genast direkt ur formen med ett gott bröd och en fräsch grönsallad. Kokt potatis är också jättegott till.

Smaklig måltid! smiley

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...