Allmänt

Gnistrande ljus i skogen…

morningsnow1

 

God morgon på er alla!

 

Då har det börjat ljusna och det känns lite mer ”legalt” att sitta uppe. *s* Jag lade mig ute på soffan vid halvfem-tiden, ibland kan det hjälpa att byta sovplats om man har problem att somna. Men det hjälpte inte ett dugg. Så den här natten har inte varit rolig. Och det kommer nog inte dagen att bli heller. Men än så länge är jag inte speciellt trött, det brukar komma senare fram på dagen.

 

Jag fick i allafall se en helt fantastisk sak i natt. 😀

Precis utanför vår balkong så står det en ensam stor björk. Den är förstås frost- och snötäckt nu och jag står ofta och tittar på den när jag är uppe på natten. Men i natt såg jag något otroligt märkligt. Det var kolsvart i skogen, men det lyste som pyttesmå lampor i hela björken. Först blev jag helt förvirrad – det såg precis ut som det kan göra om man tittar ut genom ett fönster – lampor från gatan som återspeglar sig i glaset som små punkter utanför. Saken var bara den att jag inte tittade genom ett fönster, jag stod med balkongdörren öppen. Då blev jag ännu mer förvirrad och funderade på om det var ljus ifrån villaområdet bakom skogen som lyste igenom grenverket. Men det var också uteslutet – det ligger en bergvägg i mellan. Till slut gick det upp för mig att det var månen som stod precis över skogen, bakom björken, och lyste upp den bakifrån, så att frosten gnistrade som små lampor. Det såg helt overkligt ut. Gnistrande frost i grenar har man ju sett många gånger, men det här såg verkligen ut som om någon hade klätt hela björken med en ljusslinga. Det var tokvackert och hade jag orkat så hade jag fotat det här ljusfenomenet. Men det var kolsvart ute, närmare 17 minusgrader och klockan var halvfyra på natten. Jag hade ingen större lust att rigga upp stativ och börja fota då. 😉
Men otroligt vackert var det! 😀

 

Nu ska jag ta mig en kopp morgonkaffe till här, och sen ska jag hälla upp resten av kaffet på termos så det står sig ett tag. Håkan sover fortfarande och jag tassar omkring på tå här för att inte väcka honom. Han behöver verkligen sova ut i dag, så jag hoppas att han inte vaknar än på ett tag.

Sen får vi väl se vad dagen för med sig. Eller rättare sagt, vad jag orkar göra idag. Jag ska i allafall börja med en nageluppsättning till min systers kompis Miah som var här igår. Det ska bli kul att se vad det blir av hennes önskemål. 🙂

 

Ha en jättefin dag alla, och på återseende lite senare!

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(3) kommentarer

 1. säger:

  Fint att ha en skog bakom knuten:) God morgon!

 2. säger:

  Hehe, japp! Ett reiningtränat QuarterAppendix-sto (quarter/eng.fullblod)Spotted fux (Fux med svarta fläckar)
  Lessen över att vi inte kunde åka ner till er som var tänkt. Har helt enkelt inte hunnit, eller orkat. Hackar is, och skottar snö till förbannelse här hemma, mellan allt annat med hästar, ved och städ. Så jag är halvdö på kvällarna. Vackert med snö, javisst, men jag vill ändå ha VÅR! Hoppas ni hade det trevligt över jul och nyår, och att vi snart kan träffas igen.
  Kramar till er båda!/Tess

 3. säger:

  hihi ska bli skoj och se vad det blir av det hela gumman 🙂
  tack för en jätte jätte trevlig stund igår:)
  det var jätte mysigt att sitta och fika o prata med dig:)

  många många kramar

Kommentarer är stängda.