Personligt

Fullmåne = sömnlös?!

moon1

 

Hmm..ja, det är frågan? Är det därför jag ligger totalt vaken i natt och inte ens är i närheten av att somna?

Jag tror i allafall att det är fullmåne, den ser full ut. 😉 Och den lyser upp utanför som om det stod stora strålkastare och lös mot huset. Faktum är att jag först trodde att det var någon av grannarna som hade tänt och att det återspeglades mot vår balkong. Men det var det alltså inte. Hela huset är mörkt, men högt på himlen står alltså den här grabben och toklyser. Jag skulle lätt kunna vandra igenom skogen här nere utan problem i natt, så ljust är det.

 

Jag har alltid haft svårt att sova när det är fullmåne, och det hade även min älskade mormor. Vi visste alltid att vi utan problem kunde ringa varandra mitt i natten när månen var full, det var ingen risk att någon väckte den andra. Och fler med mig har detta problem. Ändå tror jag inte att det är vetenskapligt bevisat att månen ställer till det med sömnen. Jag tror dock att det bara är svårigheter att få fram bevis, för att problemet finns är ju ett faktum. Jag har vid flera tillfällen legat vaken utan att begripa varför, jag känner skillnad när sömnproblemen inte beror på något neurologiskt. Och sen har jag fått höra efteråt att det har varit fullmåne och att flera andra legat vakna också. Så bevisat eller inte, det där tvivlar jag inte en sekund på faktiskt.

 

Men i natt har inte bara månen ställt till det.

Håkan, den stackaren, har fått ett bakslag när det gäller benet, som hade blivit bättre och bättre efter operationen. Men så plötsligt fick han nya smärtor, en känsla av att en nerv eller något ligger i kläm när han går. Så han har haft det ordentligt jobbigt i en vecka. Och i natt drabbades han av helt galna myrkrypningar, sk. Restless legs, och klockan var närmare tre innan han somnade – totalt utmattad. Då hade han slumrat till då och då innan, men väckts gång på gång – antingen av myrkrypningarna eller också av grannarna. Någon i huset har nämligen festat ordentligt i natt, och någon annan granne tröttnade ordentligt på det och har vid ett flertal tillfällen bankat med något i elementen för att få tyst på dem. Både Håkan, Loxy och Sassie har hoppat högt varenda gång. Själv var jag ju åtminstone varit vaken när det bankade men inte beredd, så hjärtat tog sig ett par skutt på mig också. Men jag förstår grannen – det är verkligen på tiden att något görs med det här huset nu. Det är sånt jäkla liv här att man kunde tro att man bor i nåt tonårskollektiv på 70-talet.

 

***

 

Nu ska jag i allafall lägga mig en stund till så jag får lite vila även om jag inte verkar somna i natt. Håkan sover i allafall äntligen, men han kommer nog vara bra slut i morgon. Det lär bli en lugn dag. Tur att det är söndag. 🙂

 

Hoppas ni sover gott därute alla, och ni som inte gör det – ha en fin natt vad ni nu hittar på. 😉

På återseende i morgon bitti!

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(2) kommentarer

  1. säger:

    Hmm.. jag har sovit bra inatt och jag sover dååligt när det är fullmåne. Kan ju bara ha sett ut som en fullmåne? Ibland blir man ju lurad 😛

  2. Katti säger:

    Jo, jag tror att det är bevisat att det är stökigare under fullmånenätter, att fler har sex och att fler barn blir födda?

    Jag jobbade på ett natt-öppet taxi-fik här i Stockholm för några år sen och det var alltid mkt fler fika-gäster just under fullmåne-nätterna!

Kommentarer är stängda.