Mat & Bak

Dagens recept – Dumlekakor

dumlekakor6

 

Hej därute alla!

 

Då var det dags för mig att vila en stund innan jag måste ställa mig vid spisen igen. 😉 Idag kommer mamsen hit på middag och jag har förberett det mesta så jag hinner med en timme eller så på soffan innan. Det blir fylld köttfärslimpa med gräddsås och lite annat idag, och till kaffet efter maten ska vi prova mina nya kakor som jag precis tagit ut ur ugnen, nämligen Dumlekakor! 😀

Jag är fullkomligt säker på att min kära lillasyster kommer gå i taket när hon ser de här. 😛 Vilken tur för henne att hon ska komma hit i helgen då… *s*

 

Det här är verkligen riktiga godiskakor och dom är superlätta att göra. Dessutom tror jag att de flesta tycker om de här och på barnkalas borde de passa perfekt. 😀 Här kommer receptet och lite bilder från dagens bak. =))

 

Dumlekakor

 

Du behöver:

 

200g margarin
1½ dl socker
3dl vetemjöl
1tsk bakpulver

Fyllning
1 påse Dumle
1 ask Noblesse

 

dumlekakor1

 

Gör så här:

 

Blanda samman margarin, socker, vetemjöl och bakpulver till en smidig smet, antingen med slev, matberedare eller med händerna. Låt degen vara i kylen ett stund innan du rullar den till kulor och lägger i aluminiumfolieformarna som står på en plåt.
Tänk på att de växer en del i ugnen sen, så ta inte för mycket deg i formarna.

 

dumlekakor2

 

Tryck ner en dumlekola i varje form. De ser väldigt stora ut till den lilla kakkulan, men som sagt – tänk på att de sväller i ugnen.

 

dumlekakor3

 

Grädda kakorna mitt i ugnen i 175 grader, i ca 15 minuter.

 

dumlekakor4

 

När kakorna är klara ska de ha flutit ut i formen och vuxit över dumlekolan som även smälter under gräddningen. Låt dem inte gräddas för länge, de ska ha fin färg men inte för mörka, då blir de för hårda.

 

dumlekakor5

 

Lägg på en Noblesse på varje kaka efter att du tagit ut dom ur ugnen.
Låt dem svalna på galler.

 

Här behöver jag knappast säga Lycka till, för de här kan man bara inte misslyckas med. 😀

 

Nu ska jag vila en stund som sagt. Ha en fortsatt fin dag och på återseende lite senare!

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(3) kommentarer

 1. (slickar mig kring munnen) oj oj oj så gott!

 2. säger:

  Oj de där såg ju riktigt goda ut! Ungefär hur många blev det på det receptet? Tänkte räkna ut kcalmängd per kaka 🙂

 3. säger:

  Aaaaaaaaaahhhhhhhhhhhh, shit vad gott det där såg ut!!!! Måste pröva i dag 🙂

  Godmorgon förresten, hoppas att allt är bra med dig!! Vad trist att du inte har fått sova inatt igen, själv vaknade jag överlycklig för inatt var första natten på länge som jag fick sova enda tills klockan ringde.

  massor av kramar H

Kommentarer är stängda.