Middagen är avklarad och nu sitter vi i soffan med en kopp kaffe efter maten och en bit mandeltårta till efterrätt. 😀
Idag gjorde jag en egen fiskrätt där jag har plockat ihop lite olika ingredienser som jag tycker är gott att blanda till fisk. Dessutom foliebakade jag den i ugnen och det där med ungsrätter tycker jag är härligt. Då sköter sig middagen mer eller mindre själv, speciellt som jag förberedde allting på förmiddagen för att det bara skulle vara att sätta in formen i ugnen när det var dags.
Det blev i allafall ett otroligt lyckat experiment och jag blev jättenöjd med middagen. Vill du prova receptet så kommer det här:
Folieinbakad lax á la Indra 😉
2 pers.
Du behöver:
2 lättrökta laxfiléer
1 tomat
ca 10 cm purjolök
2 citronskivor
1 dl matlagningsgrädde
ca 20 g smör
färsk basilika
färsk koriander
färsk oregano
citronpeppar
aluminumfolie
Gör så här:
1. Riv av två bitar aluminiumfolie, ca 20 cm långa och lägg laxfiléerna på varsitt ark med skinnsidan uppåt.
2. Krydda filéerna rikligt med citronpeppar och lägg en bit smör, ca 10 g på varje laxfilé.
3. Skiva tomaten och lägg två tomatskivor på varje filé.
4. Skär purjolöken i tunna skivor och strö ringar över filéerna.
5. Klipp eller knipsa av några kvistar av de färska kryddväxterna och finhacka dem. Strö hacket över laxfiléerna och avsluta med en citronskiva över varje filé.
6. Vik ihop folien genom att först vika långsidorna över varandra och sedan den ena kortsidan. Se till att det inte blir för mycket folie, klipp av kortsidan om den är för lång. Vik ihop kortsidan så den blir så tät som möjligt.
7. Lyft och vinkla foliepaketet en aning och häll grädden i den delen som fortfarande är öppen och vik sedan ihop den kortsidan också och stäng igen den på samma sätt som den andra. Lägg foliepaketen i en ugnsfast form och baka dem i ugnen i 200 grader i ca 35 minuter.
Servera laxen med kokt potatis och färska tomater och citronskivor.
***
Hoppas ni tycker om mitt recept om ni provar det. 😀
Lycka Till!