Allmänt Personligt

Lite ord och tankar i natten…

goodnight

 

Exakt 00.00 är klockan just nu när jag börjar skriva, och jag har inte kunnat somna än, fast jag har legat ett bra tag nu. Men jag hoppas fortfarande på att få somna snart, och åtminstone få några timmars sömn. Jag är bara uppe en sväng och tar mig lite mjölk som sägs vara bra inför läggdags om man vill slappna av och kunna somna. Inte för att jag tror att det gör någon större skillnad för min del, jag är redan avslappnad. Men varför inte testa…jag gillar ju mjölk. 😉

 

Det blev riktigt mysigt här ikväll, med god mat och trevligt sällskap vid middagsbordet. Efter fikat promenerade mamsen och Pellisen hem och jag fick ett överskottsenergi-ryck och satte igång och diska stordisken från idag, städa upp i badrummet, vika och hänga in allt ifrån tvättstugan vi hade idag på förmiddagen och småpyssla med lite annat. Och som vanligt ”laddade” jag kaffebryggaren för morgondagen och gjorde i ordning en ”sats” med nyponsoppa och blandade en liter apelsinjuice att ha i morgon bitti. När jag väl kröp i säng var jag riktigt trött och det var liksom meningen. Men vad hjälpte det. Någon sömn verkar inte ha några större planer på att infinna sig ändå.

Jaja, den kommer väl får jag hoppas. Nu börjar önskemålen bli mer än lovligt små. (tänk att få somna när man lägger sig, ni vet glida in i sömnen så där långsamt och behagligt, och det nästa man vet är att det är ljust ute och det är morgon.. man har sovit hela natten utan uppehåll). Men så är det. Har man en god nattsömn så tänker man sällan på den, den är självklar på något sätt. Det är först när den börjar strula och man inte får den sömn man behöver som man inser hur himla viktig den är.
Håkan har ju haft en avundsvärt bra nattsömn ända sedan vi träffades för över sex år sedan, och även åren innan dess. Aldrig några problem med att somna eller vakna för tidigt. Men i samband med knäoperationen är inte heller hans sömn så självklar längre, och han kan ofta vakna flera gånger per natt eller ligga vaken i timmar innan han somnar. Utan någon speciell orsak egentligen, förutom möjligtvis vissa nätter då han vaknar av värk i benet. De flesta tror ju att sömnproblem är psykiska – att man ligger och oroar sig eller liknande, men så behöver det inte alls vara. Det finns så många skäl till att sömnrytmen rubbas.

 

img_49a0eca74cfb6

 

Men nu ska jag ändå göra ett försök och se om jag lyckas slumra till en stund. Om inte annat så är ju vila bättre än att hålla igång hela natten. 😉 Dessutom har jag lite planer på saker jag vill göra i morgon – bland annat kommer det förhoppningsvis ännu ett paket på posten från Melba i morgon. 😀 De har i allafall skickat det, och funkar det som sist så bör det komma redan under morgondagen. Och de grejerna vill jag hemskt gärna prova. =)) Men jag har även lite saker i kylen som jag måste ta hand om i morgon också, bland annat en stor påse med blandad svamp – champinjoner, portabello och ostronskivling – som ska bli en supergod svampstuvning som jag ska fylla crépès med. En favorit i repris här hemma. 😀 Sen vet man ju aldrig om det blir en liten kaka också, bara för nöjes skull. 😉 Dagens Dumlekakor blev supergoda, men tyvärr lät jag dem stå inne någon liten extra minut för länge i ugnen så de blev lite för hårda. Men smaken var det inget fel på.
Och på frågan jag fick tidigare angående receptet på dessa; En sats blev ungefär 30 kakor. 😀

 

Men nu ska jag kila tillbaka in i sovrummet igen och stjäla lite sängvärme från mina varmblodiga pojkar därinne. =)) Observera vad jag skrev i början av det här inlägget… Exakt 00.00 var klockan när jag började skriva. Nu när jag avslutar det är klockan 00.53. (!!) Vart i hela friden tar tiden vägen på natten?

Men ha nu en god natt alla, och så hoppas jag att ni känner er pigga och utvilade när väckarklockan ringer i morgon bitti.

På återseende då, och vem vet – i morgon kan jag kanske få tummen ur och få lite struktur på kalabaliken bland alla mina foton och få upp lite bilder från den senaste tidens händelser och pysselverk som jag har lovat. Visserligen en hel del försenat – men det heter ju faktiskt ”Bättre sent än aldrig…” 😉

Hoppas alla håller med om det… 😉

 

Kram på er alla söta!

cutecolorsloveicon12

 

 

 

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...