Allmänt

Loxy på bantningskur efter dagens veterinärbesök…

bantning1

 

Hej där ute alla!

 

Vi har precis kommit hem här, efter det årliga besöket hos vetten med Loxy. Jag hann helt enkelt inte blogga i morse, för i vanlig ordning har jag inte sovit i natt, men däremot ett par timmar på morgonen. Så jag var ju svintrött när Håkan väckte mig i morse efter bara en liten stunds sömn. Men det var bara att dra sig upp och börja fixa i ordning allt. Loxy hade tid hos vetten för vaccination och allmän hälsoundersökning, och dessutom ville jag rådfråga veterinären angående hans övervikt. Den här vintern har ju som sagt varit hopplös när det gäller promenader ute på grund av köldkramper, och Loxy har ökat i vikt trots att jag försökt hålla ner på både matmängden och framför allt godsaker. Nu vägde han 3,2 kg och det är nästan 1 kg för mycket, vilket är väldigt mycket för mycket för en sån liten hund.

 

Så nu är Loxy inskriven på viktminskningsprogrammet på Blå Stjärnan, och vi har gjort första invägningen idag. I 17 veckor framöver ska lilleman äta en bestämd mängd av ett speciellt foder och inget annat utöver det. Varje vecka är det invägning och vi kommer också ha telefonkontakt med en veterinär som är specialiserad på husdjur med övervikt plus ett antal besök hos den här specialisten. Motionen kommer att läggas upp efter maten och Loxys övriga hälsa, bland annat med  hänsyn till hans patellaluxuation. Det här programmet är nytt och ligger forfarande i startgroparna, så det ska bli intressant att se hur det fungerar. Men jag kände att jag inte klarade det här på egen hand. Han äter ju såna otroligt små mängder mat redan, och att dra ner det ännu mer – han skulle ju vara vrålhungrig jämt. Vintern har ju som sagt ställt till med en hel del också, eftersom han inte kunnat få den motionen han behöver, men en stor bov i dramat är ju även kastreringen. Ett gott råd till er som ska kastrera er hane – håll koll på vikten redan från början. För det är otroligt svårt att banta en hund, och synnerhet en sån här liten som redan äter så små mängder.

 

Hur som helst, nu ser jag fram emot att börja med det här och hoppas på ett gott resultat. Det är ju klart att man oroar sig för alla följdsjukdomar som övervikt kan föra med sig, både hjärtproblem, artros, diabetes, urinsten och allt vad som kan hända. Så det kommer kännas bra mycket bättre när vi fått ner honom till hans idealvikt igen. Det är i allafall målet. 😀

 

Nu ska jag lägga mig och vila en stund. Förhoppningsvis får jag sova en timme och sen ska jag ta itu med lite saker som jag inte hann med igår. Ha en jättefin dag alla, och på återseende lite senare!

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(5) kommentarer

  1. säger:

    Gott att läsa att det finns hjälp att få, ni kommer klara det jättebra och snart kommer sol och gröna gräsmattor:)

  2. säger:

    Lycka till, jag tror ni fixar det bra. Vilken tur att det finns hjälp att få. Kram till er båda!

  3. säger:

    Detta fixar ni lätt.
    Revo går ständigt på ett lättare foder så
    kan man ge honom det lilla extra ibland =)

  4. säger:

    Nejmen, nu måste även husdjur vara nyttiga 🙂
    Lycka till loxy 🙂 hihi <3

  5. säger:

    Det där fixar ni!

    Vi hade ju en liten klump här hemma och det har tagit två år att få ner honom i vikt. Nu har han nog 100gram kvar eller så skulle jag säga sen är han tillbaka där han ska vara. Men som sagt, det tar ju tid när det är så lite mat att dra ner på och så lite dom ska ner egentligen.

    Lycka till och nospussar till Loxy!

Kommentarer är stängda.