Skönhet & hälsa

Strassblommor på naglarna ;-)

nagelblommor1

Jag hade lite manikyr framför tv’n i går kväll. Och då passade jag samtidigt på att fästa några strassblommor på naglarna. Det är lite svårt att se på bilden men om du klickar på den så blir den i allafall lite större.

Jag har provat lite olika såna här nagelutsmyckningar förut, och sådana här dekorationen fäster man oftast med lim som man applicerar med en liten pensel, innan man trycker dit dekorationen med hjälp av en pincett. Ett pillejobb som kräver både tålamod och en stadig hand, och oftast blir resultatet en ganska kladdig historia. Eller också så består de av pyttesmå klistermärken som fästs på nageln och sedan lackas över med transparent lack. Som aldrig håller dock, eftersom märkena är alldeles för tjocka och hårda och lossnar ifrån nageln efter bara några timmar. Jag insåg för många år sedan att det var vettigast att gå iväg till en salong om man ville få något sånt här gjort, och få det bra gjort. Men nu köpte jag alltså ändå en ny grej härom dagen när jag var inne på Kick’s, och blev enormt glatt överraskad!

nagellackoblommor

Utseendemässigt skiljer inte de här dekorationerna eller paketet sig på något sätt ifrån alla andra liknande produkter ute på marknaden. Men innehållet visade sig innebära en markant skillnad däremot. De små blommorna, vissa med en liten strass-sten i mitten, är som jag nämnde ovan, pyttesmå klistermärken. Men materialet är inte, som de andra, likadana som vanliga dekaler, hårda och kraftiga. Dessa är ytterst tunna och dessutom flexibla och enormt lätta att fästa, och de formar sig runt nageln som ett lack. Jag testade dem lite och jag tror de skulle hålla ganska bra även utan överlack, men självklart blir hållbarheten längre om man målar på ett transparent lack över dekorationen.

Jag har först lagt på ett transparent underlack för skyddets och hållbarhetens skull. Efter det har jag lackat två lager med Nail Lacquer från O.P.I i färgen Pompeii Purple. När lacket var absolut torrt, (jag lackade dem på dagen, och väntade med dekorationerna till kvällen för säkerhets skull) så har jag fäst en liten dekoration på varje nagel. Jag brukar oftast bara ha nageldekorationer på en eller högst två naglar per hand, men jag kände för att testa lite nu, så då blev det så här. smiley Efter att jag fäst alla blommor och kontrollerat att de satt ordentligt och att inga skarvar fanns, så lade jag på ett lager med transparent lack över dekorationerna, för att fästa dem ytterligare.

Hittills verkar dom sitta kanonbra. Jag har varit i vatten med händerna, dragit på och av vantar och över huvudtaget inte varit så där överdrivet försiktig med dem. Inte mer än man brukar vara med nylackade naglar ändå. Och de sitter fortfarande perfekt. Så tycker man det är kul med såna här saker, så kan jag absolut rekommendera de här nageldekorationerna, 3D Tip & Toe Art från Kiss Products. smiley

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...