Mat & Bak

Dagens recept – Fantasiomelett

fantasiomelett1

 

Dagens middag var en riktig chanstagning som blev otroligt gott! 😀

Jag hade alldeles för mycket ägg hemma som jag var tvungen att göra något med. De brukar ju gå åt till bakning i vanliga fall, men nu har jag inte bakat på ett tag, och första tanken när man sitter på en massa ägg är förstås – omelett!

Förutom ägg så hade jag en påse med färska champinjoner som också hotade att bli en aning…ehh…övermogna. *s* Så jag bestämde mig för att röra ihop en riktig fantasiomelett. 😀

 

fantasiomelett2

 

I stekpannan fräste jag upp en gul lök- hackad, ca 2 hg färska skivade champinjoner, 1 röd finhackad paprika och ca 10 cm skivad purjolök. Blandningen lade jag i en ugnsfast form och skar även ner fyra skivor kassler i tärningar och blandade med grönsakerna och svampen. Till sist vispade jag ihop 6 ägg, 3 dl mjölk och en dl grädde, salt och peppar och hällde i formen. Efter ca 25 minuter i 200 grader i ugnen var omeletten färdig och vi åt den med färska tomater och skivad färsk gurka. Supergott! 😀

 

fantasiomelett3

 

För er som är vegetarianer så är det ju bara att utesluta kasslerskivorna så funkar det lika bra för er. Det var faktiskt så jag hade tänkt mig omeletten från början innan jag kom på att jag hade kassler i frysen. 😉

 

Nu ska jag fortsätta med lite pyssel här hemma som jag har påbörjat idag. Återkommer med mer om det senare. 🙂

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...