Allmänt

Vårtecken?

tussilago2010

 

God morgon på er alla!

 

Nu har jag bestämt mig för att ge upp vidare försök till sömn. Jag har varit vaken mer eller mindre hela natten, och vid fem-tiden knäppte jag på kaffebryggaren till Håkan. Sen tog jag en kopp kaffe med honom innan han åkte iväg till jobbet och strax därpå gick jag och lade mig igen – för att ligga och glo i taket. En timme mellan sju och åtta nångång så tror jag att jag slumrade till lite då och då, men sen var jag ganska less på att ligga där. Så nu sitter jag här med morgonens andra kaffekopp och funderar på vad jag ska hitta på denna vackra och soliga dag. 😀 Än så länge är det bara 4,5+ ute, men förhoppningsvis stiger det under dagen. Vi får väl se vad jag bestämmer mig för.

Kanske plocka blommor. 😉 Har ni sett min underbara lilla tussilagobukett som jag plockade igår. 😀 Finns det något mer typiskt vårtecken – en pytteliten bukett med tussilago i ett snapsglas?! *skratt* Jag minns när jag plockade dem som liten och gav dem till mamma, och jag har själv fått såna där små söta buketter av min brorsdotter Evelyn.
Ytterligare ett vårtecken som jag väntar på är vitsipporna. Så fort jag får veta att de har börjat blomma så ska jag åka ut och besöka mina nära och kära på kyrkogården. Det är nog ett av de vackraste ställena jag vet under den tiden. Hela skogskyrkogården är som ett hav av vitsippor! Man vill bara sitta där och titta och förundras. (och kanske fota lite då.. 😉 ) Jag ska förbereda för det jag måste köpa till pappas grav så jag har det hemma när det är dags. I år måste jag köpa en ny ljuslykta, för glaset har spruckit i den gamla. Och så ska jag sätta upp en rabattkant.

 

Nåja, det är en lite senare fråga. Idag ska jag nog försöka leta upp lite videkissar och sätta i en vas här. Också ett vårtecken för mig som har följt med mig sedan jag var liten.

 

Har ni några speciella saker som är såna där riktigt typiska vårtecken för er?

 

Nu ska jag i allafall fortsätta min kaffestund här, och sen borde det vara dags för lillemans morgonpromenad. =))

Ha en jättefin dag alla, och på återseende lite senare!

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(4) kommentarer

 1. åh, har du hittat tussilago (ler).

  kram

 2. Jenny säger:

  Förutom det visuella – självklart – är alla härliga dofter som kommer nu ett riktigt vårtecken för mig! Det är konstigt att man kan tycka att förmultnande löv och leriga marker kan lukta så gott och ge en sådan ”må-gott-känsla”! 🙂

 3. säger:

  ja tyvärr, allergi.. prosit!

 4. veronica säger:

  Idag vet jag vad du kan göra! välkomen till mitt residens..HÖ HÖ HÖ MKT ondskefullt flin ;-D…..Mina fönster behöver putsas….och jag avskyr detta (blir aldrig bra)..kram/V Glömde säga att ett vårtecken är när det luktar grillat ute ”härligt”…

Kommentarer är stängda.