Djur

Veterinärvård för hela gänget…

minichi2

 

God eftermiddag på er alla!

 

Nu är vi på fötter här efter en något orolig vila. Jag väntar på att få höra ifrån min syster som ringde tidigare idag. Lilla Boss är dålig, utan att hon har en aning om vad det kan vara. Han verkar ha ont i ena bakre benet och bitvis kan han inte ens gå. Hon skulle få skjuts till Fyrfota veterinärpraktik av en kompis idag, och höra av sig senare när hon visste lite mer. Men än har jag inte hört något och jag  går bara här och väntar och hoppas att det inte är något allvarligt. Hon har ju också en liten chihuahua, och det är ju inte alls omöjligt att han har stukat till benet eller något liknande. Men han har visat tendenser till detta vid två tidigare tillfällen, så naturligtvis går tankarna till patellaluxuation också. Vi får väl se vad dom har sagt när hon hör av sig.

 

Själv pratade jag med Blå Stjärnan härom kvällen. Dom ringde hit hem och berättade att dom numera har något som kallas omvårdnadssköterskor där uppe. Loxy går ju på ett bantningsprogram där nu, och samtalet gällde lite hur han mådde, hur han verkar ha svarat på det nya fodret, om han har gått ner något osv. Efter Kristi Himmelfärdsdag ska vi upp dit och väga honom, lyssna på hjärta och lungor och se hur han mår för övrigt. Han verkar ha svarat bra på det nya medicinska lågkalorifodret, tycker både om det och har gått ner en liten aning i vikt. Det viktigaste är ju nu att hålla koll på hans hälsa när det gäller överviktsrelaterade sjukdomar som till exempel hjärtfel, diabetes, urinsten m.m.

 

Tredje vovven i min famn är tack och lov riktigt frisk och pigg just nu. Det enda som han måste komma iväg och få gjort är att ta tandsten, inte helt ovanligt på dessa småhundar tyvärr. Men än är det ingen panik, även om det börjar närma sig.

 

Nu gällde det dock Bossisen och vad det är för fel på hans bakben. Har jag inte hört något från min syster efter middagen så ringer jag upp henne själv och ser om jag kan få tag på henne. Det är mycket att tänka på när man har husdjur helt klart.
Men nu ska jag laga mat och försöka få det undanstökat så jag kan ringa Nicole sen.

Ha en fin kväll alla, och på återseende!

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

(1) kommentar

  1. hoppas allt är bra med Boss. Vi håller tummar å tassar!

    I maj så ska jag kolla patellaluxuation på Betty, har under en tid funderat på ifall hon kan ha de. Hoppas inte, men vill ändå kolla upp.

    kram

Kommentarer är stängda.