Inredning & design Inredningsprylar

Dagens Design-Vill Ha! ;-)

design1

 

De här oljelamporna från Stelton får mig nästan att dreggla. Dom är ju bara himla snygga! Kan ni fatta att jag fortfarande inte har fått tummen ur och köpt mig någon ljuslykta att ha utanför ytterdörren?! Jag hade ju span på en för ett bra tag sen, och nu minns jag inte längre varför det inte blev av att jag köpte den.Jag är fortfarande lika förtjust i de där ”vanliga” smideslyktorna för antingen flera värmeljus eller blockljus, men en sån här hade verkligen inte varit fel heller. Den kändes lite mer nytänkande bland alla dagens lyktor som har ett speciellt utseende allihopa.

 

 

 

 

 

design2

 

Stelton oljelampa med klart lampglas är designad av Erik Magnussen och finns med på Phaidons lista över världens bästa formgivning. Man hittar den bland annat på Rum 21 till ett pris av 675 kronor.

 

 

 

 

 

 

 

 

design3

 

 

Den här ljusstaken specifikt för blockljus är helt underbar! Den kanske inte ser så mycket ut för världen vid första anblicken, men möjligheten med den är fantastiska.

 

 

 

 

 

 

 

design4

 

 

Personligen tycker jag att den svarta är snyggast. Den går alltså att fälla ut sidledes och användas antingen till det den är tänkt som, ljusstake för blockljus, eller också som skålar för godis, snacks eller andra små personliga saker.

 

 

 

design5

 

 

Ljusstaken Trinity, som är gjord i Dolomit, är av märket Design Stockholm House och designad av Lisa Hilland. Priset är 475 kronor och du hittar den bland annat på Rum 21.

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...