Allmänt Blommor & växter

Jord, frön och plantor = Lycka! :-)

jorddag1

 

Hej hej därute!

 

Då har jag satt mig ner en liten stund efter hela förmiddagen ute på loftgången där jag har mitt planteringsbord. =)) Men i ärlighetens namn så har jag tillbringat mer av tiden på golvet än på bordet med alla krukor, jord och plantor. *s* Jag är nog helt enkelt van vid att sitta på huk på golv eller mark när jag planterar så det blir att jag gör det automatiskt. 😛 Det är nog en vanesak som sagt. Jag har i allafall använt bordet som avställningsyta för färdiga plantor, eftersom Loxy helt plötsligt fick en kopiös förkärlek för mina växter och lyckades hinna tugga i sig några stycken innan jag märkte det. Så som ni ser så fick han inte vara med där ute till sist. Hehe! Fast det har lika mycket med att rädda plantornas liv som med Loxy’s säkerhet att göra. Det är en lite väl bred springa under glas-skyddet som går runt loftgången, bred nog för att han faktiskt skulle kunna krypa under utan problem om han ville. Och det vill inte jag, om man säger så. Femte våning är lite för högt för det..typ…
Så jag spärrade dörröppningen med konstgjorda buxbombollar..haha! 😀 Men det funkar ju för en liten skvätt som Loxy. sswirl_heart

 

***

 

Hur som helst – nu är jag färdig med omskolning av alla plantor som jag sådde tidigare i vår och som har överlevt, plus att jag har kört ytterligare en sådd som står i växthuset på balkongen nu. Och så slängde jag på en sådd med kattgräs igen, på en bricka den här gången. Jag tror det kommer funka bättre för Sassie. Han har ju liksom inga som helst förutsättningar att begripa varför jag jagar iväg honom när han tuggar på vissa av mina växter i kruka och sedan erbjuder honom en annan kruka. 😉  En låg bricka som han till och  med kan kliva omkring i blir nog bättre. =))
Så jag har haft en underbar stund med jordiga händer och allt annat som hör plantering till. 😀

 

Nu ska jag hoppa in i duschen och sen blir det en snabbvila innan det är dags att börja med middagen som idag blir en korvgryta med äpplen. 😀

Ha en fortsatt fin dag alla, och på återseende senare!

 

Photobucket
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...